דירות להשכרה – הצד השני של המטבע
ר.ז. פונה לחברי הכנסת רן כהן, חיים אורון ושלי יחימוביץ' בבקשה לפעול להשוואת זכויות משכירי הדירות במצב שבו שוכר מתעלם מההסכם ומסרב לפנות את הדירה
לכבוד חברי הכנסת:
רן כהן
חיים אורון
שלי יחימוביץ'
שלום רב,
אני פונה אליך, כי אני יודע עד כמה אתה פעיל מאוד בתחומים החברתיים, ועד כמה זה חשוב בעינייך. לכן אני מאמין שתוכל לעזור לי מאוד בבעיה אישית שקרתה לי לא מזמן.
אמנם מדובר במקרה אישי, אך נוגע למעשה לרוב האזרחים בעלי דירות אשר משכירים אותם.
המקרה האישי שאותו תיכף אפרט, הינו תופעה בחברה הישראלית שהולכת ומתרחבת, ואני פונה אליך לעזרה כדי לפתור אותה.
המקרה הינו סירוב של שוכרים לכבד חוזה ולצאת מהדירה השכורה בתאריך שנקבע בחוזה.
לאבי דירה בבעלותו בעיר ת"א, והוא משכיר אותה שנים רבות.
תוקף החוזה אשר נחתם עם השוכרים הנוכחים שלנו אמור להסתיים בסוף החודש.
לפני מספר ימים, השוכרים שלנו החליטו להפר בצורה בוטה את החוזה, ואמרו לאבי כי הם לא מתכוונים לעזוב את הבית.
בנוסף השוכרים אמרו כי הם לא ישלמו שקל נוסף מעבר לשכ"ד הקיים בחוזה.
אבי אינו מעוניין להמשיך ולהאריך את החוזה עימם, אך הם מתנגדים בתוקף לעזוב את הדירה, ומונעים ממנו להראות את הדירה לדיירים פוטנציאלים חדשים.
האבסורד הקיים כיום הוא, שבעל הדירה אינו יכול להזמין שוטר או כל גורם רלוונטי אחר, ולפנות את השוכרים מהדירה.
כמו כן, התהליך של הוצאת שוכרים מהבית יכולה להיגרר לתקופה ארוכה מאוד דרך תהליכים משפטים וביורוקרטיה מורכבת.
בעקבות זאת,יותר ויותר שוכרים מנצלים את העובדה הזאת,ולא מתפנים מהדירות.
לפי דעתי ברגע שכתוב בחוזה שחור על גבי לבן, שבתאריך מסוים על השוכרים להתפנות, והם לא מתפנים, בעל הדירה יכול להזמין שוטר ולאלץ אותם להפנות.
במציאות הקיימת היום, נדמה כי יש יותר כוח לשוכרים אשר עוברים על החוק בצורה בוטה, מאשר לבעלי הדירה שלא יכולים לעשות כלום מלבד הגשת תביעה.
מעבר לנזק הכלכלי, יש כמובן את עוגמת הנפש של בעלי הדירות, אשר אף אחד לא מפצה אותם על כך.
אני פונה אליך ומקווה שתוכל לתקן את החוק הקיים היום במדינה, ולא לתת לשוכרי דירות שנוטלים את החוק לידיהם לעשות כרצונם.
תודה רבה מראש,
ר.ז.
קצין קבע בצה"ל
נערך על ידי מערכת עבודה שחורה
תגיות: בעלי-דירות, דיור, זכויות-אזרח, חיים-אורון, רן-כהן, שלי-יחימוביץ
23 ביולי, 2008 בשעה 19:44
האם דירה להשכרה היא כתרנגולת המטילה ביציזהב?
את התשובה לשאלה הזו ניסיתי לבדוק במסגרת "תרגיל מתכונת נוגדת מציאות – מחירי השכירות בישראל": המאמר שם:
http://www.bsh.co.il/ShowArticle2logic.asp?ArticleId=3283
27 ביולי, 2008 בשעה 6:02
[…] למכתבו של ר.ז, מסבירה ח”כ זהבה גלאון כי החוק המגן על שוכרי […]
13 ביולי, 2009 בשעה 14:27
כל נושא הדירות מוצג בצורה יפה ומענינת. יש הבדלים בין דירות למכירה או דירות להשכרה?