היכל התרבות – משמרת מחאה, לא להפרדה, לא לאפליה

בהיכל התרבות בתל אביב עתיד להיערך מופע אמנותי, והוא מחייב הפרדה בין גברים ונשים. המתנגדים לתופעה יעמידו משמרת מחאה ביום רביעי, 2 במרץ בשעה 19.45 בכניסה להיכל התרבות

שלום חברות וחברים שוחרי חופש ושוויון,

בוודאי שמעתם ×›×™ היכל התרבות התל אביבי שלנו כבר לא כל כך חופשי, כאשר השבוע עומדת להיערך בו ההופעה הנפרדת הראשונה – גברים באולם ונשים ביציע, ופקחי צניעות שישמרו על ההפרדה.

אנחנו לא מקבלות את הטיעונים על "בחירה" בהפרדה, ולא מוכנים במסווה של חופש לקבל מנהגים של דיכוי נשים והדרה. אנחנו דורשות להחיל עקרונות אוניברסליים של שוויון וחופש לכל, במיוחד בהיכל העירוני המרכזי.

הסיפור נחשף לראשונה על ידנו בהארץ ואנחנו לא מתכוונים לוותר. ביום המופע נקיים מחוץ להיכל התרבות משמרת מחאה ונגיד – לא לאפליה, לא להפרדה, כן לחופש, כן לשוויון.

משמרת המחאה תיערך ביום רביעי הקרוב, 2 במרץ, בשעה 19.45, מחוץ להיכל התרבות (הכניסה מהככר החדשה, ליד הבימה), תל אביב. כאן תמצאו הזמנה בפייסבוק

בואו והפיצו לחברות וחברים נוספים,

תמי זנדברג, חברת מועצת עיריית תל אביב יפו

מיקי גיצין, מנכ"ל ישראל חופשית

דרור מורג, מרצ

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , ,

8 Responses to “היכל התרבות – משמרת מחאה, לא להפרדה, לא לאפליה”

  1. טל הגיב:

    הפרדה בהיכל התרבות היא ממש פריצת קו המעוזים האחרון של האסקפיזים התל-אביבי! זה יתחיל בזה וימשיך בסושי כשר והוספת בס"ד על התפריט של אורנה ואלה.
    באמת נגמרו לכם הדברים הרציניים שיש להיאבק עליהם?

  2. רביב נאוה הגיב:

    לכפיית עירוב של נשים וגברים על אוכלוסיה חרדית אין שום קשר לחופש, שוויון או זכויות אדם. גם ההשקפה שאירועים כאלה מותרים במקומות "שלהם" אבל לא בהיכל התרבות החילוני והממלכתי שלנו לא ממש מריחה מליברליזם. למען האמת, אם מחפשים הגדרה לאפליה – לאסור על חרדים לקיים אירועים במקומות מסוימים זו דוגמא לא רעה.

  3. יונתן ×›. הגיב:

    גם אני חושב שזה מיותר,זאת הופעה שאף אחד לא חייב לבוא אליה,זה לא מרחב ציבורי שחייבים להיות בו כמו אוטובוס זאת הופעה שמי שלא רוצה את ההפרדה יכול לבחור שלא ללכת.

  4. דמוקרט הגיב:

    כי זה "מוצדק" שהרי מדובר ב"מרחב הציבורי" ואנחנו הרי כאן ב"מדינת היהודים", וזה יקרה, אולי תזכרו שצעדי הכפייה הראשונים של הדתיים תורגמו על ידי שכמותכם כ"משהו לא רציני שאין להיאבק עליו".

  5. אסף הגיב:

    אתה באמת חושב שההפרדה באירוע המדובר הוא אחד מ"צעדי הכפייה הראשונים של הדתיים"? הכפייה הדתית קצת יותר ותיקה מזה לצערי. ולא רק שזה אינו צעד ראשוני אלא שהוא גם אינו צעד משמעותי, ויתר על כן אני לא בטוח שבכלל מדובר כאן על כפייה דתית שכן אין כאן כפייה על חילונים. מה שכן יש כאן זה עוד ביטוי לשוביניזם העמוק של החברה החרדית אשר בו בהחלט יש להיאבק.
    ברור, כפי שנאמר, שאם זה לא היה בהיכל התרבות זה לא היה זוכה לאזכור כאן, וזה מצביע על כך שאין המאבק אלא מאבק צבוע ומתנשא. יוזמיו צריכים, לדעתי, לחשוב עליו מחדש ולהפנות את האנרגיות שלהם למקומות עקרוניים יותר.

  6. איתי הגיב:

    דמוקרט,

    החיים בישראל של השנים האחרונות דווקא מראים הרבה יותר מקרים שהצד השני יראה בהם "כפייה חילונית" – יש הרבה יותר מקומות שפתוחים בשבת, הרבה יותר חמץ בפסח, הרבה יותר מקומות שמוכרים אוכל לא כשר, לאדם חרדי × ×”×™×” יותר ויותר קשה להימנע מפרסומות של נשים בלבוש חושפני. אפילו בירושלים ×”"מתחרדת" לכאורה זהו המצב.

    דווקא הדוגמה הספציפית של היכל התרבות מראה שהחילונים הם אלה שמנסים להיכנס לחיים של החרדים ולכפות עליהם ערכים ליברליים-פמיניסטיים שהם אינם רוצים בהם.

    זה נעשה לא רק בהיכל התרבות שנחשב "טריטוריה חילונית" אלא גם במאבק נגד הפרדה בקווי אוטובוס ליישובים שהם 100% חרדיים או נגד הפרדה ברחובות במאה שערים. במקום שהליברלים החילונים יתנו לנשים החרדיות לנהל את המאבק הזה ויעזרו להם בשקט מאחורי הקלעים, הם עושים הרבה רעש ובלגאן (סביר שזה לצרכים פוליטיים במגזר החילוני) ואולי מזיקים לתהליכים שמתרחשים
    ממילא בחברה החרדית.

    עדות לכך ש"הכל פוליטי" אפשר למצוא בכך שהאנרגיה המרובה שמשקיעים הליברלים החילונים ב"לשחרר את האישה החרדית" אינה מלווה בקמצוץ של השקעה מקבילה בשחרור האישה הערבית או הבדואית.

  7. חן - מיבשים את החולים הגיב:

    אנחנו נבדוק מידית את כיוון האנרגיות… 🙂

  8. חבורת אנשים משועעמים אם הייתם מבינים את כל העיניין של ההפרדה. לא מדובר בחוסר שיוון אלא בצניעות, נשים שהולכות להופעות האלה הן דתיות ומקבלות ×‘× הגיב:

    תגובה של אחת שיודעת באמת

Leave a Reply