איך ליצור את החדשות
החברה להגנת הטבע מקיימת סדנה על לובי וסביבה. במסגרת הסדנה, היה פאנל בנושא בלוגים והשפעה דרך הרשת. אני (יוחאי) השתתפתי בפאנל, וגיליתי שיש נושאים בוערים מדי שזוכים להתעלמות טוטאלית של התקשורת. יחד עם חבריי לפאנל, אני מקוה ששכנעתי את באי הכנס לפתוח בלוגים, להיאבק דרך הרשת, וכמובן גם לשלוח לעבודה שחורה מכתבים לפרסום. סיקור מהסדנה
סדנת תקשורת, לובי וסביבה כוללת ארבעה מפגשים. במסגרת המפגש השלישי, השתתפתי, יחד עם יואב לרמן, בפאנל שעסק באינטרנט ככלי לשינוי. לרמן הסביר מהו בלוג, כמה קל להקים אותו ואיך הוא משנה את מעמד הציבור. הציבור לא רק מקבל הזנה מהתקשורת, אלא גם שותף לדיווח ולפרשנות.
חוץ מהעלות האפסית של פתיחת בלוג, יש לבלוג יתרונות נוספים: אין עריכה מרכזית, אין מגבלת מלים, ויש אפשרות להעמיק בכל נושא. בהמשך הוא תיאר מקרים בהם אייטמים שהופיעו בבלוגים צפו גם לתקשורת הממסדית. את המצגת המלאה ניתן לראות פה.
יקי בז'ה, מבלוג מודיעין ווטש, תיאר את המאבקים הפוליטיים בעירו, מודיעין. גם במקרה שלו, הבלוג הפך לגורם משמעותי המשפיע על סדר היום.
כשתורי לדבר הגיע, סיפרתי על אתר עבודה שחורה, הרקע שלו, והפעילות העכשווית שלו. שמחתי לשמוע שרבים מבאי הסדנה כבר מכירים את האתר. בנוסף למחמאות שתמיד נעים לשמוע, האנשים שטחו בפניי את הבעיות שלהם, ואיך נסיונות להגיע לתקשורת נכשלו.
כמו הדוברים הקודמים הצעתי להם לפתוח בלוג ולבטא את עצמם. היום, הרשת מאפשרת לחומר לצוף. ניתן להגיע לקהל רלוונטי וליצור תודעה בקלות.
בנוסף, הצעתי להם לשלוח את מכתביהם לעבודה שחורה. הדגשתי בפניהם שהוספת השורה "העתק – עבודה שחורה", בהחלט עוזרת לקבל תשובות מחברי כנסת ושרים. כמובן שמומלץ להיעזר בהנחיות לכתיבת מכתב, ולשלוח לכתובות העדכניות של הפוליטיקאים.
אני מקוה שהאקטיביסטים הפוטנציאלים, חלקם בתחום איכות הסביבה, חלקם בתחומים עירוניים וחלקם אקטיביסטים בנושאים אחרים, יבטאו את עצמם יותר באמצעות רשת האינטרנט.
נערך על ידי יוחאי
תגיות: איך-להשפיע, איכות-הסביבה, עבודה-שחורה, פוליטיקה-ברשת
21 במאי, 2008 בשעה 9:30
אני לא בעד ההצעה
"רוצה להשפיע (גם) באמצעות הרשת? תפתח בלוג"
אני בעד
"רוצה להשפיע …? תצטרף לבלוג קבוצתי"
עברו כמה חודשים וגילית שזרם המלים (והקוראים) שלך רק הולך וגובר? פתח לך *גם* בלוג אישי.
בלוג קבוצתי לא מקובל בארץ אך אני חושב ששם נמצא העתיד. יש לבלוג קבוצתי גם חסרונות ובעיות אבל לדעתי (ומנסיוני הדל) הקבוצתיות משתלמת.
יש פה גם מסר חברתי חשוב – שגם אם יש לך הדעות והמלים הכי יפות בעולם, כדי להזיז דברים חייבים להתאגד, על כל המחירים הכרוכים בכך למשל פשרה על מטרות ועל הרכב תכנים (לא כולם אצלנו אוהבים את העיסוק במפלגת העבודה ואחרים לא אוהבים את העיסוק בפליטים)
כדי להזיז דברים צריך המון סבלנות וזמן (זוכר את השיחה עם המחתרת הדמוקרטית?)
לכל אחד מאיתנו יש מעט סבלנות ומעט זמן
– לא נוכל להשיג כלום לבד
ר' גם שיחה אצל טל גלילי
מהפיכה חברתית דרך בלוגים
http://www.talgalili.com/?p=56
והכתבה של עפרי אילני כאן
http://www.blacklabor.org/?page_id=344
22 במאי, 2008 בשעה 6:03
[…] כהן קרא את הפוסט של יוחאי עילם על קידום נושאים חברתיים-סביבתיים בתקשורת, וביקש להעיר, […]
22 במאי, 2008 בשעה 6:16
אמצעי נוסף ולדעתי חשוב – זה להצטרף למפלגה שאתה מאמין בדרך שלה. להיות חלק מהעשייה ולא רק לדבר עליה.
1 ביוני, 2008 בשעה 17:05
אין ספק שהבלוגים בישראל כן יכולים לתרום לשיח החברתי- אם רק יתייחסו אליהם ברצינות יותר מכל הכיוונים- התקשורת 'הממוסדת' וכן כלי התקשורת האינטרנטיים לחילופין.
עם הבחירות שמתרגשות עלינו בקרוב- אין ספק שיש מקום לבלוג פוליטי נשכני- כמו שאנחנו ב- 'למה לי פוליטיקה'- http://www.lamalipolitica.com – מקווים לפחות- אנחנו מצליחים לעשות.