שוב מנסים להדחיק במקום להתמודד – הנהלת פילת ישראל לא מוכנה להכיר בהתאגדות העובדים, שמשיבים שההנהלה בוחרת בדרך של מאבק. להלן התגלגלות הענין, מפי אנשי כוח לעובדים
הנהלת פילת ישראל הודיעה לעובדי החברה כי אין בכוונתה להכיר בוועד העובדים משום שלטענתה אין הארגון יציג. "עמדת ההנהלה מאכזבת אך לא מפתיעה. "מסבירה תמר גוטביר חברת הנהגת וועד העובדים בפילת. " הכרזנו על סכסוך עבודה לפני כחודש לאחר שהנהלה ניסתה להתחמק במשך שלושה חודשים מהכרה בוועד. עכשיו, משעברו ארבעה חודשים מיום הכרזתנו על יציגות, הם אומרים זאת מפורשות- אנו לא מוכנים לקיומו של וועד בחברה".למרות הודעת ההנהלה ממשיכים העובדים במאבק להכרה בזכותם להתאגד ולחתור למשא ומתן קיבוצי. "חשבנו לפתוח דף חדש ביחסי העבודה בחברה בדרך של הידברות, במקום זאת נלחם על זכותנו להתאגד בכלים המשפטיים והארגוניים העומדים לרשותנו".מוסיפה גוטביר
גם בכוח לעובדים לא מופתעים מתגובת הנהלת פילת , אך תמהים על דרך התנהלותה המבולבלת:
"בשעה 17:30 הגיע לידינו מכתב ממ"מ מנכ"ל פילת מר ששון עוז בו נאמר כי "אנו קוראים לכם לשוב ולקיים דיאלוג עימנו ולחזור לשולחן המו"מ"[1] ומובן שברכנו על כך". אומר אבי מנקס רכז מטה מרכז בכוח לעובדים המלווה את ההתארגנות בפילת.שלוש שעות אחר כך מגיע מכתב אחר [2]שבו נטען כאמור כי הארגון אינו יציג ואין בכוונת הנהלת פילת לשבת למשא ומתן עם הוועד".תוך זמן כה קצר הצליחה הנהלת פילת לייצר שני מסמכים סותרים לחלוטין. צר לנו כי בסוגיה חשובה כל כך מתנהלת הנהלת פילת באורח כל כך לא רציני".אומר מנקס .
במכתבה נמנעה הנהלת פילת מהצגת הוכחות לכך שוועד העובדים איננו יציג. "אחרי ארבעה חודשי סחבת; סדרה של הכפשות אישיות כלפי ראשי הוועד ואיומים כלפי עובדים, אנחנו נדרשים לסמוך על מילת ההנהלה על כך שהארגון אינו יציג?" שואלת הילה גלעד, חברת הנהגה בוועד עובדי פילת. "שאלת היציגות לא מוטלת בספק, ובנוסף, השיבושים בהם נקטנו השבוע, ואיומי ההנהלה תרמו דווקא לצירופים של עובדים נוספים".
בשבועיים האחרונים נחשפו העובדים לשורה של לחצים ואיומים מצד ההנהלה על מנת שיעזבו את הוועד . לעובדים נאמר כי העלאה מובטחת במשכורת תינתן להם בתנאי שיעזבו את הוועד; עובדי מחלקת הייעוץ הניהולי נקראו לשיחה עם מנכ"ל פילת טכנולוג'יס גדי לוטן(בעבר מנכ"ל ההסתדרות) בסיומה סיפרו העובדים כי הומלץ להם ע"י לוטן שלא להצטרף אל הוועד. לנוכח סירוב ההנהלה להכיר בוועד יכנס וועד עובדי פילת אסיפה בשבוע הבא ובה יקבעו המשך הצעדים.
[1]מצ"ב המכתב.
[2] ראה מכתב מצ"ב
Tags: אבי-מנקס, ועדי-עובדים, כוח-לעובדים, פילת
המון בהצלחה לעובדי פילת, יום יבוא ומאבקכם יהיה לסמל לעוד אבן דרך במאבק לחברה אחרת בישראל. אל תשברו רבים וטובים תומכים בכם ובמאבקכם הצודק.