שלום שמחון מפריט את אגרקסקו: מה דעתכם?
ממשלת ישראל החלה בהפרטת חברת היצוא הלאומית אגרסקו מטעמים של "חוסר היגיון", כדברי שר החקלאות. מערכת עבודה שחורה רוצה להזכיר לשר החקלאות כי גופים שהופרטו בעבר שינו את יעודם לאחר ההפרטה.
בהופעה בפני מועצת ארגון מגדלי הפירות שהתקיימה השבוע, טען שר החקלאות כי אין הגיון באחזקת חברת היצוא הלאומית אגרקסקו על ידי מועצת הצמחים, תנובה והממשלה, ולכן החלה הפרטתה.
בדיוק השבוע, פורסמה בעיתון "הארץ" ידיעה שמספרת איך החממות הטכנולוגיות שינו את יעודן לאחר ההפרטה – מפעילות ציונית קולטת עלייה לגופים שמטרתם עידוד משקיעים לקחת סיכונים.
אם אתם חקלאים הקוראים אותנו, אנו מזמינים אתכם לשלוח את דעתכם לשר שלום שמחון.
נערך על ידי טלתגיות: אגרקסקו, הפרטה, התפלה, חקלאות, משרד-החקלאות, שלום-שמחון
9 במאי, 2008 בשעה 10:46
נראה לי שאין שום הבדל בתיפקוד של שמחון כשר החקלאות לבין קודמו, רחמנא לצלן, ישראל כץ מהליכוד.
יש לי הרושם ששמחון לא מוצלח בדיוק כמו קודמו.
אגב, בעניין שלא קשור להפרטה – משרד החקלאות בראשות שמחון הגיב בעתירה שהגישו ארגוני בעלי חיים נגדם כי הוא מעודד שינוי בחוק לפיו לא תהיה אסורה המתת בעלי חיים – וזאת משיקולים תקציביים.
זו לא מדיניות שאני מצפה משר מטעם מפלגת העבודה.
פרטים נוספים ועצומה בנושא אפשר למצוא בקישור הזה:
http://lifestyle.nana10.co.il/Article/?ArticleID=552432&sid=129
9 במאי, 2008 בשעה 13:29
נהדר, קדימה להפריט! אז מה אם אגרקסקו היא אחת מעשר חברות המסחר והשירותים עם ההכנסות הגבוהות ביותר במשק? (דן אנד ברדסטריט, השבוע, מעריב עסקים). רק 3-4 מיליארד שקל בשנה, כסף קטן, חלילה שיהיה בידי המדינה.
איזה היגיון הפוך.
9 במאי, 2008 בשעה 18:40
נתי, זה היגיון ישר לחלוטין. זה ההיגיון של ההפרטה. היא לא נועדה להכניס הכנסות למדינה אלא למנוע הכנסות מהמדינה ולהגביל את יכולת ההשפעה של הממשלה הנבחרת ביחס להשפעת ההון.
9 במאי, 2008 בשעה 23:03
אלעד מדוע שיסו"ד לא תכתוב לשמחון שאילתא ותבקשו לנמק גישתו?
10 במאי, 2008 בשעה 9:29
הפרטת אגרקסקו החלה מזמן – הסבלים, המלגזנים ורוב עובדי המנהלה הם עובדי קבלן. גם שם, כמו במקומות אחרים, נוצרה לה מעין אוליגרכיה בורגנית של "בעלי קביעות" נינוחים, הנהנים מתנאי שכר משופרים, מעודדים (באמצעות ועד כל-יכול) את הכנסתם של עובדי קבלן ובו בעת מטרפדים כל אפשרות של קליטת עובדים קבועים חדשים.
אני מכיר באופן אישי כמה עובדים חיצוניים באגרקסקו שפוטרו לאחר כמה שנים מתוקף הסירוב המוחלט של הועד לקלוט אותם כעובדים מן המניין.
לעניות דעתי, אין בין האוליגרכיה הותיקה של אגרקסקו לבין צדק חברתי דבר ולא חצי דבר. הם כרתו את הענף עליו הם יושבים. אולם הם כבר לא יפגעו מן המהלך שכן תנאי השכר שלהם מובטחים עד הפנסיה. המסכנים החדשים יהיו בשר התותחים הטרי שיועסק בתנאי עבדות.
אגב, מי שיבדוק היטב בביוגרפיה של שמחון יגלה שזו אינה הפעם הראשונה שהוא חובר לבעלי ההון. כך בעניין אדמות המושבים וכך גם בסוגיית אגרקסקו.
10 במאי, 2008 בשעה 22:41
דורון דבריך חשובים וראויים לפירוט לפחות בשני פוסטים
1. מה קורה באגרקסקו
2. תופעת קבועים וזמניים או שני מעמדות בקרב עובדים ובשת"פ הוועד
(גם במגזר הפרטי – ע"ע "זהב לבן עבודה שחורה" על מפעלי ים המלח)
12 במאי, 2008 בשעה 6:00
[…] שלום שמחון מפריט את אגרקסקו נערך על ידי הגר שקד תגיות לחיפוש בבלוג: אגרקסקו, הפרטה, מדיניות-כלכלית, משרד-החקלאות, שלום-שמחון […]
12 במאי, 2008 בשעה 11:28
בכל הדיונים אודות הפרטת אגרסקו נשמטת זהות היו"ר. במשך שנים ארוכות מכהן יעקב צור כיו"ר הגוף. שרי חקלאות מימין ומשמאל שמרו עליו למרות שמדובר על אחד המינויים הפוטנציאלים הבודדים שתחת כנפיהם. כשר בריאות קידם תהליכי תיאגוד של בתי החולים וכעת את הפרטת אגרסקו. להזכירכם – ממנהיגי הקיבוץ המאוחד, מחנה רבין, בשר מבשרה של תנועת העבודה. מפתיע ? לא. אבל כשמתבוננים על הכוחות המעורבים כדאי להכניס גם אותו לפריזמה.