postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » תתבייש לך, ביבי

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

תתבייש לך, ביבי

נושאים תא אופק ב 8.11.10 6:05

חוק האברכים מסעיר את הסטודנטים באוניברסיטה העברית. במאמר שלפניכם, נגה כהן מתא אופק קובלת גם על תפקיד התקשורת בסיפור

אומרים שהסטודנטים אדישים, שאכפת להם רק מגובה שכר הלימוד או מאיכות ההשכלה הגבוהה. הסטודנטים של היום הם לא הסטודנטים של מלחמת ויאטנם ושל כיכר טיאננמן. עם זאת, בשבועות האחרונים הסטודנטים יצאו אל הרחוב למאבק אידיאולוגי, בעד שוויון חברתי כולל. הם יצאו מהכיתות אל הכיכרות, הבעירו צמיגים, חסמו כבישים והעירו את ראש-הממשלה ב- 6:30 בבוקר לקריאות תרנגולים. הסטודנטים נלחמו על הדמוקרטיה בכלים דמוקרטיים. בתמורה, הסטודנטים קיבלו סתירה מצלצלת, שמטרתה לייאשם: גזירה שמקשה עליהם עוד יותר לקבל השכלה ומנציחה את האי-שוויון במדינה.

שיא המאבק התקיים ביום שני בערב, כאשר עשרת אלפים סטודנטים התאספו מכל הארץ בירושלים להפגין כנגד חוק האברכים ובעד השוויון. האברכים צפויים לקבל קצבה מהמדינה בגובה של כ- 1,000 שקלים עבור לימודיהם בכוללים ולאור מצבם הכלכלי. ומה תגובתו של ביבי? ניסה להוריד מעצמו את האש באמצעות הכנסת סעיף, המהווה קושי נוסף לסטודנטים, לחוק ההסדרים: סעיף הקובע שמלגות הניתנות לסטודנט על-ידי גורמים חוץ-אוניברסיטאיים יחויבו במס.

הסטודנטים דורשים שוויון. הם דורשים הכרה בכך שגם הם לומדים. אך, בנוסף הם עובדים במטרה להתקיים ורובם הגדול גם משרת במילואים. בעיקר, הם דורשים שתקציב המדינה ישמש לעידוד תעסוקה ותרומה לחברה. ההפגנה בירושלים לא הייתה נגד החרדים. היא הייתה נגד המדיניות של ביבי ותומכיו, שפועלת כדי לשמר קואליציה במקום לנהל את המדינה כראוי. אך מעל לכל, היא הייתה בעד שימור ערך השוויון.

כצפוי, הסעיף גרם לרעש ומהומה ויצר לביבי יתרון משולש: ראשית, התקשורת התמקדה בסעיף החדש וסיקרה פחות את ההפגנה. במקום שרשתות הרדיו, הטלוויזיה והעיתונות הכתובה והאינטרנטית יראו את עוצמת ההפגנה, את האלפים שהגיעו ואת ההמון הזועק למען זכויותיו, התקשורת התמקדה בדיון אודות משמעות הגזירה על הסטודנטים. שנית, בכניסה למשא ומתן יש לביבי קלף נוסף שהוא יכול להשתמש בו. במידה ויהיה משא ומתן על חוק האברכים, הסעיף החדש מאפשר לביבי קלף מיקוח לויתור במשא ומתן, ללא ויתור אמיתי. שלישית, כאשר התאחדות הסטודנטים תיאבק נגד הגזירה החדשה, ביבי יוכל לטעון שהסטודנטים דואגים לעצמם ולא לשוויון חברתי, כפי שנהוג לקטגר על הסטודנטים. וזו עבורו דרך המלך להגחיך את המאבק ולנטרל את ההשפעה של מאבקי הסטודנטים על הציבור ועל מוקדי ההשפעה.

תתבייש לך, ביבי. תתבייש, שככה אתה מעצב את פני החברה והמדינה. תתבייש, שזה השיעור בדמוקרטיה, שאתה מעביר לסטודנטים. אתה מלמד אותם, ואת כל עם ישראל, שמי שנאבק – מפסיד יותר. התנגדתם לקצבאות – ייפגעו המלגות. הפגנתם בעד שוויון – תונצח אי-הסולידריות. במאבק הזה אין ימין או שמאל, אין שאלת בטחון או משבר כלכלי. במאבק הזה אנו נאבקים על יסוד ראשוני במשטר דמוקרטי. הסטודנטים ימשיכו לצאת לרחובות ולעורר התנגדות, ימשיכו להתרעם ולהפגין עד שיהיה כאן שוויון אמיתי. תתבייש לך, כי ככה לא מנהיגים מדינה נאורה ודמוקרטית.

נגה כהן, סטודנטית שנה ב' לפכ"מ, ראש צוות חינוך בתא אופק, תא סטודנטים של מפלגת העבודה באוניברסיטה העברית.

נערך על ידי יוחאי
תגיות: , ,

10 תגובות

  1. יוני :

    המס הוא על מלגה של 90,000 ומעלה,בתכל'ס זה סעיף "עז" שמו אותו כדי שאפשר יהיה להוציא אותו.

    הסיפור עם האברכים קצת יותר מורכב,הם לא ממש יכולים לצאת מהכולל לשוק העבודה כי אין להם כישורים ואף אחד לא יפרנס את המשפחה שלהם בזמן שהם מקבלים הכשרה כמו כן סה"כ הכספים שהם מקבלים כרגע מגיע לסביבות ה5 בחודש(קצבאות,הטבות והקלות).

    גם אותי הרתיח לשמוע על העברת הכספים הזאת ובמיוחד עצבן אותי הזלזול באינטילגנציה של הציבור(עם הכנסת הסעיף של סטודנטים).

    אולי עדיף להפגין בעד פיתוח תוכנית השתלבות חרדים במשק ולא נגד קצבה זאת או אחרת(לדוגמה,מתן קצבת מעבר שתאפשר להם לשרוד בזמן שהם רוכשים כישורים).

  2. מיכאל לינדנבאום :

    נגה כהן היקרה ,
    הכסף של הסטודנטים נמצא במיליארדים של ברון הגז תשובה.
    מספפיק עם פוליטיקת השינאה לחרדים.

  3. עמית-ה :

    אני בעד השוואת תנאים חיובית, במקום שיחתכו לתלמידי ישיבה כפי שחתכו לסטודנטים שיוסיפו לסטונדטים כפי שהוסיפו לתלמידי ישיבה.
    אפשר לקחת מברוני הגז, אפשר לא לתת לברוני המים שעומדים לקום, אפשר לקחת מברוני הבנקים ועוד ועוד.

  4. נמרוד :

    קודם כל, הסטודנטים לא יצאו באמת להפגין בעד שוויון, הרוב המוחלט יצא להפגין כי כולם שונאים את הדוסים.
    דבר שני, ביבי מלמד אותך שיעור חשוב בפוליטיקה – את האברכים יש 16 ח"כים שמייצגים, אותך אף אחד לא מייצג. אה, אולי בעצם את חושבת שמפלגת העבודה מייצגת את הסטודנטים. כן, אה

  5. עמית-ה :

    כולם שונאים את כולם – http://www.youtube.com/watch?v=aIlJ8ZCs4jY

  6. נטלי :

    אחת שיודעת

    נגה. מה עם המפלגה שלך? תאשימי את מי שאשם. עלה תאנה. את ושאר המפלגה שלך.

  7. יוני בלבן :

    הסטודנטים ממשיכים בדרך השנאה

    במקום להאבק למען שוויון וסןלידריות חברתית, "אופק", קדימה וההתאחדות מחרחרים שנאה, ריב ומדון ומנסים לרכב על הגל של שנאת הזרים שמציף את העולם המערבי וישראל. במקום לדרוש חינוך חינם ל-כ-ו-ל-ם הם מנסים לקחת מהקבוצה הכי עניה וחלשה בחברה. מה שהם לא מספרים זה שעל כל שקל שהמדינה שמה על תלמידי הישיבות היא שמה לפחות 8 שקל על הסטודנטים.
    דמגוגים- נמאסתם!

  8. ג'פטו המנענע :

    מסכים

    אני די מסכים איתך, אך יש לזכור שביבי הוא רק הסימפטום ולא הבעיה. לא הייתה ממשלה אחת עם התעוזה לשבור את הסטטוס קוו.

    בעניינים טכניים יותר. אני מציע לך לעשות מעבר נוסף על המאמרים לפני שאת מפרסמת אותם. נפלו פה כל-מיני שגיאות בערכיה ובהגהה.

  9. ג'פטו המנענע :

    לדוגמא, אני מניח שהתייחסת ל-"סטירה", מכה הניתנת באמצעות כף היד ולא "סתירה" – מונח לוגי המתאר פסוק שקרי.

  10. עמית-ה :

    לתגובה 10 "משקיע" קטן
    תסתכל על זה http://www.youtube.com/watch?v=ywGEERiXeVM&feature=related

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.