הדייג – לקט המלצות קריאה מס' 2

מבחר קטן של מה שעלה ברשתו של הדייג ואנו מקוים שיעניין, יום ששי 22 באוקטובר 2010

**  עניין מכאיב בקשר לחוסים במעונות משרד הרווחה ועבודתן של פקידות הסעד, עולה לאחרונה לכותרות. כך בשאילתה של ×—"×› אורלי לוי-אבקסיס במליאת הכנסת 13.10, שעוררה סערה בעיקר בגלל השוואה אומללה בין מעונות ל…גטאות. בהקשר ×–×”, בין תלונות קשות נוסח אלה המתפרסמות למשל בבלוג ×–×”, להמלצות ועדת סלונים-נבו, למדנו על הפער בין פיקוח ראוי, לרטוריקה המציגה את פקידות הסעד לסדרי דין (המגישות התסקירים על ילדים בסיכון לבית המשפט) כחסרות לב. לטענת משרד הרווחה לנגד עיניו שמירה על פרטיות החוסים, מנגד יש הרואים בכך נסיון למנוע ביקורת על המעונות ופקידות הסעד.

הנושא עוד יעלה לכותרות, כי בעוד שר הרווחה דוחה המלצת הוועדה למינוי אומבודסמן, הגישה ח"כ מרינה סולודקין הצעת חוק להקמת נציבות תלונות הציבור על העובדים הסוציאליים לפיה, "נושא לתלונה היא החלטה או פעולה שנתקיימה בה אחת מאלה: (1)  היא פוגעת במישרין או בעקיפין בנפגע או מונעת ממנו במישרין או בעקיפין טובת הנאה; (2)  היא בניגוד לחוק או לתקנות העובדים הסוציאליים;

** דו"ח מבקר המדינה משבוע שעבר מדבר על  חוסר מעורבות של הרשויות המקומיות בהקניית חינוך וערכים. ובשטח?

בית ספר בכרמיאל עוסק ברציונאל ובביצוע של חינוך חברתי ערכי. בית ספר בראש העין מעדיף להדגיש דווקא את שילוב מערכת המידע בתהליכי הוראה ולמידה, ובאתר ביה"ס אורט רבין בגן יבנה נמסר כי ביה"ס יוכל להעניק לתלמידיו תעודת בגרות חברתית, ואם ירשמו לאוניברסיטה שני סטודנטים בעלי ציונים זהים, יועדף זה שהוכיח עצמו כמחוייב לקהילה בתקופת לימודיו בתיכון. נסיון לדיון עקרוני יותר נמצא באתר יסו"ד בין מבנה ארגוני לרעיונות פדגוגיים.

**  הקואליציה לקידום דיור בהישג יד בישראל מביאה פרסום על הגורמים למחסור בדיור בר השגה, המציג תמונה של אזלת יד וחוסר רצון לטיפול אמיתי בבעיה. בחמש שנים נוצר חוסר של 50 אלף דירות, אבל כשיש בניה היא מיועדת לעמותות וקבוצות רכישה והשוק מספק בעיקר דירות גדולות ויקרות. ובקיצור, על פי אין-מדיניות הממשלה, הדיור הוא ממש זב"שכם

**  פועלה של רחל ליאל המנכ"לית של הקרן החדשה לישראל בתחום החברתי באמצעות תמיכה במאות ארגונים חברתיים, זכה להוקרתו של  מגזין ד-מרקר (!)  בה בעת, בעלון האלקטרוני של הקרן מודגשות דווקא  הסכנות הקרובות לדמוקרטיה ולשלטון החוק.

**  העיתונות מתפרסמות כבר ידיעות על צחצוח חרבות בקרב בין האוצר וההסתדרות, האם אי אפשר בלי שביתה כללית? מנחם רבוי בעד מו"מ שיעזור לכולנו במניעת נזקי השביתה הכללית.

**  הידיעה שבכירים בהסתדרות משמשים במקביל דירקטורים בתשלום בחברות שבשליטת בעלי הון שונים היא בוודאי מרגיזה. האם היא תביא גם לביטול התופעה? מתעוררת גם שאלת חוסר שקיפות , וכיצד עברה תקופה כה ארוכה בלי שהציבור ידע על כך.

**  אבל השטח בכל זאת משתנה. בין אם בלחץ הפעילות של כוח לעובדים ובין אם בשל יוזמות החוזרות ומתעוררות, מסתבר שההסתדרות תומכת בהתארגנות ועדים חדשים במקצועות ממש פרובלמאטיים.

** אי שביעות רצון מפערים חברתיים קיצוניים, שהמאבק בהם בקושי מתקיים ואיש אינו רואה את קיצם, מביאה גם לביקורת על השימוש בתמ"×’ ככלי יחיד של הצגת המצב הכלכלי. מכיוון קצת מפתיע מצטרף לכך גם בעל המאמר העולם השמח – העולם השבע השואל  האם התמ"×’ מודד מה שמעניין את האנשים ולא רק את הכלכלנים.

**  ועוד בתחום המקרו כלכלה. הכלכלנית  תמר בן יוסף מתמודדת מתוך ניסיונה הרב עם סוגיה חשובה ולא כל כך מובנת של ניהול שוק מטבע חוץ. למדינה קטנה יש את היתרון שספקולנטים לא ממהרים לגלות בה עניין, אבל על זה אסור לסמוך. ולכן על שאלות שונות כמו הטלת מס על תנועות הון קצרות טווח בישראל, וכדי לחזק את ידי בנק ישראל במהלכיו היא תובעת לדאוג לניהול דיון ציבורי בתחום מסוכן זה.

פרש את הרשת, שלה מיין וערך: נגה תדמר

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “הדייג – לקט המלצות קריאה מס' 2”

  1. דליה הגיב:

    תודה נגה. קראתי. הדייג מעניין ומושך לקריאה. יש חומר מעניין לקריאה בשבת.

Leave a Reply