מיכאל איתן: מדיניות התיישבותית חדשה ושקופה
השר מיכאל איתן שיגר למאות פעילי ליכוד מכתב בו הוא מעלה על סדר היום של תנועת הליכוד הצעה לעצב מחדש ולעדכן את מדיניות ההתיישבות לאחר תום תקופת ההקפאה. הוא מזמין את הציבור לדיון פתוח בהצעתו
שלום רב,
במשך שנים רבות זכיתי לתמיכתך בשליחותי הציבורית ובעזרתך הפעילה נבחרתי פעם אחר פעם לכהונת חבר כנסת ושר מטעם הליכוד. בימים אלה, הליכוד והמדינה ניצבים בפני הכרעות חשובות בכל הקשור למשא ומתן מול הרשות הפלסטינית ולמדיניות הקפאת ההתיישבות ביהודה ובשומרון. כל אחד מאתנו יידרש, בהתאם לרמת האחריות המתחייבת מתפקידו במפלגה, בכנסת ובממשלה, להתייחס לסוגיות אלו ולהכריע בהן כאילו האחריות כולה מוטלת על כתפיו בלבד. ברצוני להציג בפניך תובנות ורעיונות בנושא ואשמח לשמוע את תגובתך.
***
"… מי שמאמין שמדיניות הפשרה הטריטוריאלית וההכרה בעיקרון של שתי מדינות לשני עמים אינם משרתים את האינטרס של מדינת ישראל, עליו להצהיר על התנגדותו להקמת מדינה פלסטינית וכפועל יוצא מכך לאמץ מדיניות התיישבות בכל שטח פנוי ביהודה ובשומרון. אך האם יש רוב לצעד כזה בליכוד? בקואליציה? בעם? האם יש מדינה אחת בעולם שלא תגנה את הצעד הזה או תציע הטלת סנקציות כנגדנו בעקבותיו? …"
"… לעומת זאת יוזמה ישראלית שתגבש מדיניות התיישבותית חדשה ושקופה, שתקדם פשרה טריטוריאלית, תשפר את מעמדנו ואת יכולתנו לגייס תמיכה בנושאים קריטיים אחרים שמצויים בסדר היום של השיחות מול הפלסטינים, כמו למשל סידורי הביטחון שראש הממשלה מקפיד עליהם בצדק רב. … "
מיכאל איתן מעלה בבלוגו 5 נקודות בבחינת הצעה לדיון ולהתייחסויות של חברי הליכוד ושל הציבור.
ציבור הקוראים מוזמן לקרוא את המכתב בשלמותו ולהשתתף בדיון.
תגיות: ביבי-נתניהו, בנימין-נתניהו, הליכוד, הסכם-שלום, התנחלויות, יהודה ושומרון, מדיניות-חוץ, מיכאל-איתן
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
22 באוגוסט, 2010 בשעה 20:57
נראה טוב אבל חסר תועלת,הפלסטינים מחפשים דרכים לברוח מהמו" מ ולכן מבחינתם גם בניה בגושים תהיה תירוץ להפסקת המו"מ.