משרדי הממשלה מזניחים את הנגמלים
מדינת ישראל משקיעה סכומים גדולים בתוכניות לגמילה מסמים, אך מדיוני הועדה למאבק בנגע הסמים עולה שהיעדר טיפול ממשיך למי שנגמלו, גורם להם להידרדר בחזרה. ומה עושים משרדי הממשלה?הודעה לעיתונות של הועדה למאבק בנגע הסמים
חה"כ ברכה: "אם הממשלה לא תקדם את החוק לשיקום נפגעי סמים אעשה זאת בעצמי"
בישיבת הוועדה למאבק בנגע הסמים שנערכה ביום שלישי ה-06 ביולי 2010, נידונה הצעת החוק לשיקום נפגעי סמים ואלכוהול. בישיבה נידונה חשיבות קידום חוק השיקום שייתן לנפגעי סמים מעמד בחוק וזכויות בדומה לזכויות נפגעי נפש במטרה להשלים את תהליך השיקום.
נציגי המשרדים השונים העוסקים בטיפול במכורים הדגישו את הניתוק ברצף הטיפולי, בזמן שמכורים מקבלים שירותי גמילה פיסית ונפשית, אין הם זכאים לשירותי שיקום בהמשך ההליך ורובם חוזרים לכן לשימוש בסמים. הוועדה דנה גם בכך שלמרות שטיוטות להצעת החוק וכרות למשרדים מזה מספר שנים, וחשיבת הנושא הוכרה בידיהם הטיפול בנושא לא הגיע לכדי חקיקה ממשלתית.
בסיכום הישיבה אמר יו"ר הוועדה חה"כ מוחמד ברכה (חד"ש) שהוועדה תפנה מידית למשרדי הממשלה הנוגעים בדבר (משרד הרווחה ומשרד הבריאות) בדרישה לקבל את עמדתם בנוגע להצעת החוק ולוח זמנים להליך של חקיקה ממשלתית. יו"ר הוועדה הבטיח לנציגי הפורום לקידום נפגעי התמכרויות כי במקרה ולא תקבע חקיקה ממשלתית ויוכל בהליך החקיקה, הוא בעצמו יגיש הצעת חוק בנושא ויקדם את הליך החקיקה.
נערך על ידי נדב פרץ-וייסוידובסקיתגיות: הוועדה-למאבק-בנגע-הסמים, התמכרויות, מוחמד-ברכה, משרד-הבריאות, משרד-הרווחה, סמים
7 ביולי, 2010 בשעה 7:49
מבר הכנסת ברכה לפי מה שאני קורא כאן פעם בכמה שבועות מקיים מאבק בלתי נלאה למען זכויותיהם של החלשים ביותר. פעם הסובלים מתחלואה כפולה, פעם נגמלים באופן כללי. כל הכבוד לעבודה שחורה שהוא האתר היחידי שמפרסם משהו בנושא. מדהים איך אף אחד כולל עיתונאים חברתיים לא מפרסם על זה כלום, הם כנראה מכורים לנרטיב ברכה הוא ערבי ולכן לשיטתם הוא עוסק רק בפלסטינים.
7 ביולי, 2010 בשעה 8:02
זה מאבק לא פשוט ומאוד סיזיפי, הסיכוי שמשרד הבריאות שגם כך סובל ממחסור תקציבי כרוני(כמה אירוני) יעדיף להשקיע בטיפול במכורים ועוד במכורים חולי נפש הוא די קטן. המון בהצלחה לברכה במאבקו.
7 ביולי, 2010 בשעה 8:17
המאבק של ח"כ ברכה למען המכורים הוא מאבק חברתי חשוב ממדרגה ראשונה. זאת גם הזדמנות לח"כים אחרים מהשמאל, בעיקר אלה שרואים את עצמם כמובילי מאבקים חברתיים, להצטרף ולתמוך.
יחימוביץ', פרץ, גילאון – הכדור בידכם.
7 ביולי, 2010 בשעה 8:35
הגיע הזמן שהממשלה תכיר באחריות שלה כלפי החלשים והנדכאים בחברה הישראלית. אבל נראה שלממשלת הביבים הזו יותר חשוב יותר לתת עוד ועוד לעשירים. באין לובי יפרע עם.
7 ביולי, 2010 בשעה 9:12
דוגמה נוספת למדיניות החיסכון על גבם של החלשים ביותר. מדיניות אווילית המבוססת על הערכת מדיניות על סמך עלותה בספר התקציב השנתי מבלי להתייחס לתועלת התקציבית של מדיניות שיקום למדינה בטווח הארוך וכמובן מבלי לחשוב על טובתם של המכורים.
7 ביולי, 2010 בשעה 10:25
ההתעללות הכי גדולה הוא האיסור על שימוש במריחואנה.
מדובר בהפיכת בין 10 ל-20 אחוזים מתושבי המדינה לעבריינים וזה גם מגדיל את הסיכויי ללקות במחלת נפש בעקבות השימוש (שאין בו כמעט שום סכנה, שלא לדבר על להשוות אותו לאלכוהול או אפילו דיאט קולה שהם חוקיים).
7 ביולי, 2010 בשעה 18:47
איך האיסור על שימוש במריחואנה מגדיל את הסיכוי למחלת נפש?יש לך מקור שתומך בטענה הזאת?
לא הבנתי איזה עוד טיפול ותמיכה דרוש למי שנגמל כלומר על מה הצעת החוק הזאת.
7 ביולי, 2010 בשעה 21:56
הבעיה העיקרית עם איסור על שימוש במריחואנה היא העובדה שזה הופך אותה לפחות זמינה מחשיש.
בכל מקרה ברכות לברכה.
7 ביולי, 2010 בשעה 23:35
כאן יש הצעה כיצד לתקן את הכלכלה הבריטית, כולל לגליזציה של סמים קלים ומיסוי שלהם.
http://www.youtube.com/watch?v=CHxtiJXvqPM&feature=player_embedded#!
8 ביולי, 2010 בשעה 1:13
גם חשיש אסור
8 ביולי, 2010 בשעה 8:43
חברה לא מריחואנה לא חשיש זה לא הנושא. אני לא יודע מאיפה הטענה על מחלת נפש, אפשר לקרוא הרבה מסמכים בנושא בעברית לא מצאתי תימוכין. אם כבר דווקא הפסקת השימוש בסמים מדכאים גורמת להתפרצות שלך מחלת נפש מוסתרת, לכן אי שימוש מראש היה עדיף.
בכל מקרה המריחואנה/חשיש/גראס הם לא העניין כאן אלא הטיפול המאוד לוקה בחסר במכורים לסמים קשים. כישלון של מערכות הרווחה והבריאות, הזנחה והתעלמות. נכנסתי לפרוטוקולים של הוועדה אחרי קריאת הידיעה, חה"כ ברכה מנהל מאבק ארוך וסיזיפי למען שיפור הטיפול ושמירת זכויות המטופלים. מאבק שזוכה להתעלמות מוחלטת של התקשורת ודעת הקהל. מה לעשות הוא מתויג כערבי ולכן התקשורת תציג אותו רק במה שקשור לפלסטינים.