postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » תומר בליטי מ"רוח חדשה" – הצעות לשינוי תקנון ארגון המורים

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

תומר בליטי מ"רוח חדשה" – הצעות לשינוי תקנון ארגון המורים

נושאים זכויות עובדים ותעסוקה, חינוך ותרבות, מידע על פעילויות ב 15.03.10 6:00

לקראת הועידה ה-19 של ארגון המורים, במסגרת הבחירות לארגון המורים העל-יסודיים, אפשר להגיש הצעות לשינוי תקנון הארגון. תומר בליטי מציג את הצעותיו, וישמח לשמוע תגובותיכם

שלום לכולם,

מצורפות הצעות הייעול שלי לשיטת הבחירות על מנת לוודא שהבחירות לא רק יהיו הוגנות, אלא כולם ידעו שהבחירות היו הוגנות. מדובר על הצעות בסיסיות אשר מועילות לדמוקרטיה בארגון ולכן אני תקווה שיזכו לתמיכתם המלאה של כל המורים החפצים בארגון דמוקרטי ושקוף יותר.  לצד כל הצעה אפרט את הליקוי שלדעתי היה בבחירות האחרונות או את הבעיה אותה ההצעה באה לתקן.

יש לציין שבכוונה לא ביקשתי שינוי מרחיק לכת כשינוי שיטת הבחירות, מכיוון שדבר זה עלול ליצור חילוקי דעות ומצריך דיון עקרוני, אלא הדברים שביקשתי כולם אמורים להיות מקובלים על כל מי שחרד לדמוקרטיה ורוצה למנוע בבחירות הבאות טענות על אי סדרים בבחירות.

אשמח מאד לשמוע את תגובתכם ובעיקר אשמח לראות שאכן הארגון הולך בדרך הנכונה וכלל יעלה את הצעותיי לדיון בוועידה.

תומר בליטי- תיכון האומנויות ירושלים.

  1. חיוב שליחת מייל לכל מורה עם הסבר על שיטת הבחירות עד לתחילת חודש ינואר.

מורים רבים כלל ידעו על הבחירות ובוודאי שמורים רבים לא הבינו את שיטת הבחירות. על מנת לעודד בחירות עם השתתפות מירבית המטרה היא מקסימום פרסום של הבחירות, ובעיקר ששליחת מייל אינה כרוחה בעלויות רבות.

  1. פרסום הבחירות באופן מקיף וחגיגי בקשר עין של חודש דצמבר

השנה עמוד השער של גיליון חודש פברואר הוקדש לבחירות, אך כל בר דעת מבין שבפברואר הבחירות כבר הסתיימו ולא ניתן להגיש עוד מועמדות להיות ציר. לכן ארגון שרוצה מעורבות חייב לחשוף בכל כלי שעומד לרשותו את הבחירות ולהפכן לחגיגה לדמוקרטיה.

  1. פרסום ספרי הבוחרים הבית ספריים גם באתרי האינטרנט על מנת שכל מורה יוכל לוודא איפה הוא מצביע. כל חברי הארגון יקבלו הודעה לבוחר – באופן מקוון – שתאמר להם היכן הם רשומים. בנוסף, כל חברי הארגון יקבלו תזכורת מקוונת, שלושה חודשים לפני הבחירות, שמזכירה להם היכן הם רשומים כרגע, ולבדוק אם ברצונם לשנות את רישומם. ההודעה תכלול קישור מקוון לתקנון הבחירות באתר הארגון.

לבתי ספר רבים לא הגיע ספר הבוחרים והם לא ידעו היכן הם מצביעים. לכן על מנת לייעל את השיטה, ניתן לפרסם באתר הארגון את רשימות המורים בכל בית ספר וכך כל מורה יוכל לבדוק איפה הוא רשום ולבקש את השינוי המבוקש.

  1. שליחת פוסטר חגיגי לבתי הספר על הבחירות, וכן פוסטר בו יירשמו המועמדים להיות צירים.

על מנת לוודא נוהל תקין, ולוודא שהמועמדים יוכלו לרשום את שמם בגאון וליידע את המורים בכך שהם רוצים לרוץ ולייצגם יש לדאוג שהתנאים הטכניים יסופקו לכך. לכן, בדומה לפוסטרים רבים שארגון המורים שולח לבתי הספר, יש לשלוח פוסטר אחד עם הודעה על הבחירות ובו מפורט שיש בחירות לצירים והצירים בסופו של תהליך בוחרים את היושב ראש, וכן פוסטר נוסף עם מקום לרשום את המועמדות, וכך אנחנו מחייבים קיום של נוהל בחירות אחיד בכל בתי הספר. השנה, בכל בית ספר היה נוהל שונה והיו בתי ספר בהם כלל לא פורסמו שמות המועמדים , אלא התבצע מחטף של ציר.

  1. נוהל איחודים- עד שלושה שבועות לפני הבחירות יורשו בתי ספר מתאחדים לבחור בעצמם עם מי רצונם להתאחד, לאחר מכן האיחוד עובר לאחריות מזכיר הסניף. שבוע  לפני ההתערבות של מזכיר הסניף (דהיינו ארבעה שבועות טרם הבחירות)  חובה על מזכיר הסניף להזכיר ולוודא שבית הספר מכיר ויודע את הנוהל. בנוסף לאחר האיחוד במידה והאיחוד נקבע על ידי מזכיר הסניף הקלפי לעולם תהיה בבית הספר בו מספר רב יותר של בעלי זכות בחירה, או בשני בתי הספר.

בבחירות שהיו  לעיתים בתי ספר קטנים כלל לא ידעו עם מי הם מתאחדים ומה פרוצדורת האיחוד. לעיתים הם התאחדו עם בתי ספר במקומות רחוקים מהם שלא אפשרו הצבעה או עם בתי ספר ממגזרים שונים מהם. יתרה מכך, מיקום הקלפי היה נתון בידי מזכיר הסניף ולכן לא היה כלל מנחה לגבי מיקום הקלפי, אלא הדבר היה נתון לשיקול דעתו של מזכיר הסניף, אשר כידוע לכל פעמים רבות הוא בעצמו מתמודד בבחירות ולכן בנוגע למיקום הקלפי הוא יכול להיות לא אובייקטיבי.

  1. נוהל פסילה של קלפי: אם היו בחירות – פסילת הקלפי רק במקרה של הפרה חמורה של טוהר הבחירות. טעות של טפסים תחייב בדיקה מחודשת מול בית הספר לתיקון הטופס. אין סיבה שבית ספר שערך בחירות דמוקרטיות קולו ייפסל רק בגלל טעות בירוקרטית. במידה והייתה בעיה טכנית כמו חתימה של מורה חבר הסתדרות ולא חבר ארגון יינתן לבית הספר הזדמנות לתקן את הליקוי על מנת שלא תיפגע זכותו של בית הספר לבחור ולהיבחר.

בבחירות האחרונות נפסלו כ40 בתי ספר. צריך לזכור שפסילות של בתי ספר ובטח כאלו בהם התקיימו בחירות מהווה פגיעה בזכות הבסיסית של בית הספר לבחור, לכן הפסילה חייבת להיות מוצא אחרון. כמו שבבחירות האחרונות ניתן למר פסקל ההיתר להאריך במקומות מסוימים את זמן הבחירות, כך צריך לתת ארכה של יומיים לבתי ספר בהם היו ליקויים ולבצע במקרה הצורך בחירות חוזרות וזאת על מנת שלא לפסול קלפי.

  1. נוהל שליחת טפסים- אם שולחים בפקס לוועידת הבחירות המרכזית  חייב להיות במקום מספר טלפון על מנת לוודא הגעה של הפקס. בנוסף, אדם מטעם ארגון המורים יאשר את הגעת הפקס וכן האם הפקס תקין או שיש ליקויים שצריך לתקן.

בבחירות האחרונות ידוע על לפחות 16 בתי ספר אשר שלחו את הטפסים ושמם נעדר מסיבות כלשהן מרשימת הצירים. מורים רבים התלוננו שכלל לא ידעו אם הטופס הגיע ליעדו, ולכן על מנת למנוע מצב זה יש לתת מספר טלפון לאישור הגעה וכן לאישור תקינות הטופס ובכך למנוע פסילות ולאפשר תיקון הטופס באם צריך.

  1. מזכירי סניפים אינם מעורבים בבחירות ואינם דמויות נבחרות. לסירוגין ניתן לקבוע כי אסור למזכיר הסניף להתמודד בסניף שבו הוא מזכיר סניף.

מזכיר הסניף הוא דמות ייצוגית אשר אמור לייצג את כל המורים חברי ארגון המורים בסניף שבו הוא מזכיר, גם את אלו אשר אינם מצביעים עבורו. כאשר מזכיר הסניף הינו דמות נבחרת, הוא מפעיל את קשריו בבתי הספר בהם פעל על מנת שיצביעו עבורו, אך גרוע מכך הוא עלול לפגוע (אפילו בתהליך לא מודע) במורים אשר לא יבחרו עבורו. מזכיר סניף שמבקש שיצביעו עבורו דומה לרמטכ"ל שרץ תוך כדי כהונתו לבחירות. איסור על מקבלי שכר להיות חברי מועצה למעט חברי הנהלה. המצב בו ניתן לקנות חברי אופוזיציה הוא בעייתי מאד, ובנוסף חברי מועצה אשר מקבלים שכר וממונים על ידי ההנהלה יתקשו להיות אופוזיציה ולהצביע בניגוד להנהלה כאשר הם רוצים לעשות זאת. די להביט ברשימת חברי המועצה הקודמת על מנת להבין כי למעלה מחמישים אחוז הינם מקבלי שכר, דבר שהוא בעייתי, ובטח יוצר מראית עין בעייתית.

  1. פרסום כל פרוטוקולי דיוני המועצה באתר הארגון (למעט פרטים חסויים).

ארגון המורים הוא הארגון של המורים ולכן המורים רשאים ואף צריכים לדעת מה נעשה בכספם ועל מה דנים האנשים בהם הם בחרו. חיוב פרסום הפרוטוקולים (בדומה לכל גוף ציבורי) יצור שקיפות רבה יותר, מעורבות רבה יותר של המורים וארגון טוב יותר לטובת החינוך.

  1. המועמדים למועצה יקבלו את שמות הצירים וכן יקבלו את מספר הטלפון בבית, הטלפון הנייד וכתובת המייל שלהם.

על מנת לקדם תהליך דמוקרטי יש לאפשר את מקסימום הכלים אשר יאפשרו למועמד להגיע אל הצירים השונים. פרסום הטלפון בבית בלבד (זאת בעוד בטופס המועמדות לציר יש למלא את כל הפרטים הדרושים) יוצר מצב בו מתקשה מועמד לפנות לצירים על מנת שיבחרו בו.

  1. תא מנהלים ומפקחים: איחוד תא המנהלים והמפקחים. מספר המפקחים אינו מצדיק קיום תא נפרד. איחוד התאים ייתן ייצוג הולם לחברי קבוצות אלו ביחס למספרם בארגון.

  1. וועידת ארגון המורים: הועידה תתכנס לפחות פעמיים, ורצוי פעם בשנה באופן קבוע, במהלך התקופה שבין שתי מערכות בחירות ותקבל החלטות בסוגיות מהותיות העומדות על סדר היום, אשר יפורסמו לצירים כחודשיים לפחות לפני הועידה.

וועידת הארגון תוכל להתכנס לפי בקשה שעליה חתומים 25% מחברי הועידה (ולא 25% מחברי הארגון, כמו היום, שזה לא הגיוני…).

  1. לקבוע רף של 25% מקבלי שכר מתוך המועצה. בנוסף יש לקבוע כי כל חבר מועצה אינו יכול בקדנציה בה נבחר להפוך להיות מקבל שכר בארגון בשום תפקיד שהוא (למעט תפקיד הנהלה), וזאת על מנת למנוע קניית קולות.

  1. שינוי הטפסים המגיעים לקראת הבחירות על מנת להפוך את ההצבעה לפשוטה :

המעטפה שתגיע לבית הספר תכלול:

א.     פוסטר לתלייה אינפורמטיבי ובו גם יכתבו שמות המועמדים הבית ספריים

ב.      טופס הגשת מועמדות לציר לוועידה ובאותו הטופס גם האופציה להעמיד עצמך לבחירה לבית דין חברים/וועדת ביקורת/מועצת הארגון

ג.      טופס סיכום וועדת קלפי ובו הוראות ברורות.

ד.      טופס מילוי לדוגמא.

כל וועדת קלפי תהיה אחראית להכנת פתקים עם שמות המועמדים ועם פתקים אלו יצביעו בבחירות בבית הספר.

נערך על ידי דליה
תגיות: , , ,

12 תגובות

  1. שושי פולטין :

    לתומר,
    בלי כל קשר לשיוך של תומכי רן ארז או רוח החדשה, התיקונים שאתה מציע נראים לי מאוד הגיוניים ומתבקשים.
    הם תואמים את רוח הדברים שכתבתי בפוסט בנושא:
    http://www.blacklabor.org/?p=17312
    באשר לשינוי השיטה, טוב עשית שלא הצעת , כיוון שהשעה הבודדת שאותה הקדישו לדיון (!) בועידת הארגון, בוודאי לא מספיקה לדיון מעמיק בנושא וממילא לא הייתה עוברת.

  2. יאיר מלכיאור :

    נראה לי מדויק ונכון, יישר כוח.

    לגבי שיטת הבחירות, הבעיה העיקרית בשיטה הקיימת היא מעורבותם הרבה של מזכירי הסניפים שנותנת שליטה מוחלטת לגורמים השולטים בארגון.
    בצדק הצעת שהם לא יוכלו להיבחר, צריך גם לוודא שיש סנקציה חריפה נגד מזכיר סניף שמתערב בבחירות, כל עוד זה לא יהיה לא יהיו בחירות הוגנות בארגון המורים.

  3. דודו רוטמן :

    רוב ההצעות נראות הגיוניות.
    לגבי מזכירי הסניפים, אולי הפתרון הוא דומה לזה של בעלי תפקידים מנהלתיים במפלגות – כלומר שריון המשחרר את מזכיר הסניף הצורך להתמודד בבחירות תוך הגבלת מספר הקדנציות?

  4. שושי פולטין :

    ליאיר,
    לא נראית לי סיבה הגיונית לכך שמזכירי הסניפים לא ייבחרו. כל אדם זכאי להבחר! התנאי היחיד והמוצדק הוא שבמהלך הבחירות הם לא יהיו מעורבים בהליך.

  5. רביב נאוה :

    הצעות הגיוניות מאד.
    ההצעה בנושא המזכירים נראית לי פחות מעשית. יש היום מזכירים שלא נבחרים במחוז עליו הם מופקדים (זה לא הוריד את מפלס הטענות נגדם, אגב) אבל נראה לי שיהיה קשה ליישם זאת על כולם.

    לעניין איחוד בתי-הספר: לא ברור מה זה "ביה"ס יבחר בעצמו עם מי הוא רוצה להתאחד"? איך אמורה להתקבל החלטה כזו?
    ההצעה שלי היא שאיחוד בתי-ספר יושאר בידי מזכירי הסניפים בכפוף לכללים:
    1. הקווים המנחים לקביעת האיחודים יהיו ידועים ושקופים, יפורסמו מספר חודשים לפני הבחירות ויאפשרו ערעור לאחר ההחלטה.
    2. הקלפי תוצב בשני בתי הספר. ספירת הקולות תתבצע במשותף. 
     

  6. אסתי קירמאיר :

    כל הצעה שתחייב יותר שקיפות ותפשט את הליך הבחירות מבורכת!

  7. יאיר מלכיאור :

    לשושי,
    אני חושב שאסור שהם יהיו מעורבים בתהליך היבחרות.
    – או שיוכלו להיבחר מאוחר יותר למרות שאינם חברי ועידה.
    – או שיהיו משוריינים בצורה מסויימת כמו שהציע דודו.
    – או שאנשים בתפקידי מפתח כאלה יהיו חייבים (אם ברצונם להיבחר) לעזוב את תפקידם לתקופת צינון.

    אני לא מספיק מבין למה חשוב להיבחר למוסדות, איזה מהאופציות שהעליתי מתאימה תלויה ישירות בשאלה זו.

  8. שמולי בינג :

    שלום לכולם,
    הדבר המעניין מכל הוא האם ההצעה כלל תעלה לדיון בועידה. הרי בסופו של דבר הוקצו לכל ההצעות שעה בלבד. מה שכנראה לא יאפשר להעלות הצעות ולאחר מכן להצביע.
    ולגופו של עניין.
    אי אפשר להיתמם ולהגיד שמותר לכל אדם לבחור ולהיבחר ולכן מותר גם למזכירי סניפים להיבחר.
    בשירות המדינה אסור לאף עובד להיות מזוהה פוליטית, להיות חבר מפלגה ולהיבחר ודגם זה אמור להיות מועתק לכאן. דמיינו מזכיר סניף מעולה שרץ למועצה ויודע שבית ספר מסויים החליט שלא להצביע עבורו, האם עכשיו הוא יוכל לתת לבית הספר המדובר את אותו טיב שירות? אינני מדבר על מזכיר סניף לא ישר, אלא על ניגוד עניינים מובנה. מעבר לכך, מזכיר סניף יקשר את השירות שנתן עקב תפקידו ויבקש מאנשים להצביע עבורו, דבר אשר יוצר אי שיוויון מול מועמדים אחרים.
    ונקודה נוספת, מזכיר סניף, אפילו המעולה שבהם, כאשר הוא יגיע למועצה הוא יהיה בעל שני כובעים סותרים. האחד חבר נבחר אשר אמור לייצג את המורים, והשני מזכיר סניף שכיר אשר יכול להיות מפוטר. דמיינו מה יכול לקרות כאשר תעלה הצבעה שתהיה מאד חשובה ליושב הראש ומזכיר הסניף יהיה נגדה? האם הוא יוכל באמת ובתמים להצביע נגדה?
    ודבר אחרון, הגיע הזמן להפסיק להיתמם. מזכירי הסניפים מילאו תפקיד משמעותי ביותר וחלקם אף ביצע עבירות פליליות של ממש בזיוף מסמכים.
    אם המטרה שלנו היא לייצר ארגון ראוי, דמוקרטי ושקוף שיהווה דגם לארגון עובדים אחר ולארגון חינוכי כדאי ליצור סייגים אשר יקדמו את העקרונות הללו.
    הלוואי ובוועידה ביום חמישי חלק מהצעות אלו יעלו לדיון, משום מה אני סקפטי על כך, אך אשמח להתבדות.
    שמולי.

  9. שושי פולטין :

    לשמולי ויאיר,
    אני חושבת שמזכיר סניף מעורב בנעשה בקרב המורים ולכן דווקא ראוי שיהיה חלק ממועצת הארגון.
    ליאיר,
    לא ברור לי המשפט "מדוע חשוב להיות חלק ממוסדות הארגון" – האם כל חבר מועצה הוא גם חלק ממוסדותיה?
    אני חוזרת על מה שכבר אמרתי בפעם המי יודע כמה – אני חושבת שאסור (!) למזכיר הסניף להיות מעורב בהליך הבחירות. על זה צריך לתת את הדעת.

  10. יעקב ירושלמי :

    אם לא יתקימו בחירות ישירות כל ההצעות האלו לא יעזרו והמנגנון יסובב הדברים שהוא ימשיך לשלוט

    רק בחירות ישירות לכל התפקידים!!!!!

  11. שושי פולטין :

    תומר,
    אתה מוכן לעדכן מה קרה עם הצעותיך?

  12. רמי :

    ההצעות של בליטי לא עלו כלל להצבעה,
    חמורה בעיניי תגובתו של שמולי בינג, אם אתה יודע על דברים פליליים תתלונן במשטרה עד אז , אל תשמיץ.
    ושאלה אליך מר בינג ולמר בליטי, הנושא המרכזי שדרשתם הוא מינוי מפקח לבחירות, כיצד זה לא דרשתם זאת בשינויי התקנון??? האם הגעתם למסקנה כי אין צורך במפקח? אשמח לשמוע תגובתכם

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.