שלי יחימוביץ', אנא תקני את חוק הביטוח הלאומי
חוק הביטוח הלאומי אינו מכיר באובדן יום עבודה עקב ליווי בן משפחה לבדיקה רפואית. הראל ליבוביץ', חבר "עבודה שחורה", מציע תיקון לחוק כך שבני משפחה הנדרשים ללוות את קרוביהם לא ייפגעו מכך
17/01/2010
לכבוד
ח"כ שלי יחימוביץ
סיעת העבודה
משכן הכנסת
הנדון: הצעה לתיקון חוק הביטוח הלאומי – סעיף 223
שלי שלום,
שמי הראל לייבוביץ, בן 21 מקריית ים. פעיל באתר "עבודה שחורה" אשר מהווה במה לפעילים חברתיים ופוליטיים המפתחים קשר עם נבחרי הציבור.
לבדיקות רפואיות רבות מזומן המטופל עם הנחייה מפורשת להגיע עם מלווה לבדיקה. ליווי בן משפחה לבדיקה הרפואית, גוזל יום עבודה.
מבדיקה שערכתי בחוק הביטוח הלאומי, מגדיר סעיף 223 את המושג "פעולות יום-יום" כ- לבישה, אכילה, שליטה בהפרשות, רחצה וניידות עצמית בבית. על-כן, כשמגיש המלווה הצהרת מחלת בן-זוג או בן משפחה למקום עבודתו, הוא אינו זכאי להחזר כספי על יום העבודה שהפסיד.
ליווי לבדיקה רפואית הינה פעולה יום יומית. בייחוד, כאשר בזימון הבדיקה נדרש המטופל להגיע עם מלווה. לדעתי יש מקום לבחון תיקון לחוק ולהוסיף להגדרת "פעולות יום-יום" בסעיף 223 — ליווי לבדיקה רפואית, במידה וכך נדרש המטופל בזימון ע”י הגורם המטפל.
אשמח לשמוע את דעתך ולקבל התייחסותך.
מכתב זה, כמו גם תשובתך יפורסם באתר "עבודה שחורה" שכתובתו: www.blacklabor.org
ב ב ר כ ה,
הראל לייבוביץ,
קריית ים
הערת המערכת: תשובתה של חה"כ יחימוביץ' להראל תפורסם בקרוב
נערך על ידי מערכת עבודה שחורה
תגיות: ביטוח-לאומי, המוסד-לביטוח-לאומי, הראל-ליבוביץ', ימי-מחלה, שלי-יחימוביץ
19 בינואר, 2010 בשעה 6:28
אשמח לשמוע דיעות של הגולשים באשר להצעה שלי…
האם לדעתכם היא צודקת או לא?
19 בינואר, 2010 בשעה 8:23
הראל שלום,
קודם כל אני רוצה לומר לך כל הכבוד על הרגישות והירידה לפרטים,מעט מאוד אנשים טורחים לצאת מהמשבצות האידאולוגיות שלהם ולחפ שאת הסעיפים הקטנים שעוזרים לאנשים.
חסרים פרטים בצד הכלכלי,בכמה ביקורים מדובר,בכמה חולים,מה הנזק הכלכלי הממוצע למשפחות המטופלים,מה העלות הצפויה למדינה והאם יש חלופות נוספות שניתן ליישם,אני לא יודע אם יש לך את האפשרות לבדוק אבל ברור שבלי זה אף אחד לא יכול לדבר איתך ברמה פרקטית(מצד שני אולי חה"כ תבדוק ).
לדעתי התיקון שאתה מציע בעייתי כי הוא כוללני מדי,אם הבנתי נכון(ותקן אותי אם לא,לא מכיר את החוק על בוריו) אתה רוצה להכניס תיקון לחוק שבעצם יאפשר פיצוי לכל בן זוג של מטופל שנדרש לבוא עם מלווה,יש המון בדיקות שהולכים אליהם עם מלווה וקשה לומר שהן משקפות מצב רפואי בעייתי מיוחד כמו בדיקות ראיה שכוללות הרחבת אישונים,אם מדובר בבדיקות כאלו שקורות פעם בשנה\חצי שנה לא כדאי לתקן בשבילם את החוק כי העלויות שנובעות מכך יכולות להספג ע"י המטופלים בלי יותר מדי בעיות(בשביל זה נועדו ימי חופש).
נוסף על כך במקרים רבים זה לא בן הזוג שמלווה,אני ליוותי את אבא שלי לבדיקות וגם לא תמיד הולך כל היום.
מבחינת הצעה ,הצעתך צודקת אבל היא לדעתי צריך לבחון אותה בהיבטים נוספים.
19 בינואר, 2010 בשעה 17:53
למיטב הבנתי, כיום ניתן להצהיר על מחלת בן זוג או בן משפחה במכסה מסוימת בשנה.
אני לא מציע בתיקון לחוק שהמכסה תהיה בלתי מוגבלת ולכל בדיקת שתן ילוו אנשים את יקיריהם לקופת החולים או בית החולים… ממש לא.
פשוט יש להסדיר גם את הליווי לבדיקה רפואית בחוק, ולאפשר מכסה מסוימת בשנה שתאפשר קבלת החזר כספי על יום העבודה שבוזבז על כך.
בדיקות כגון עלויות ההצעה, ומחקרים מעמיקים בנושא לטעמי יש להשאיר לצוות הפרלמנטרי והח"כ עצמו. אני לא יכול לעשות את העבודה של כולם.
19 בינואר, 2010 בשעה 23:14
מהניסיון שלי-מי שיוזם הצעה צריך לגבות אותה בנתונים,לפחות התחלתיים,שים את עצמך במקום חה"כ,יש לך סגל מצומצם שכורע תחת העומס ופתאום מישהו בא בהצעה שהיא יפה אבל לא ברור אם היא באמת פותרת בעיה אקוטית,להשקיע בזה זמן או להשקיע אותו במשהו אחר?
20 בינואר, 2010 בשעה 6:21
יונתן,
בכנסת ה-17 הצעתי 2 הצעות חוק:
איחוד מוקדי חירום (שלאחרונה גיליתי שחה"כ משה גפני העתיק אותה והגיש אותה מחדש) והנגשת מוקדי חירום לחירשים, בשתי ההצעות הסתפקתי בלתת את הכיוון הראשוני של הרעיון בהצעה ואת שאר ההכנות ביצע חבר הכנסת.
לא חושב , שגם אילו היה לי זמן פנוי ורב – היו לי את הכלים לעשות את המחקרים הנדרשים כדי להעמיד חוברת נתונים שתצורף להצעה. לחבר כנסת וצוותו שרוצים להיענות בחיוב ולהוביל הצעה שכזו, יש את כל הכלים והאפשרויות לבחון את הנתונים.
6 בפברואר, 2010 בשעה 18:10
[…] פנייתו של הראל לייבוביץ' בענין חוק הביטוח הלאומי כך שליווי בן משפחה לטיפול רפואי יוכר על ידי הביטוח […]