אופיר פינס, חבל שהתפטרת מהכנסת

חברי תא אופק – סטודנטים באוניברסיטה העברית, חברי מפלגת העבודה – נותנים כאן ביטוי לצערם על התפטרותו של ×—"×› (לשעבר) אופיר פינס מחברותו בכנסת
כתבה: יעל סיני, יו"ר התא, בשם חברי תא אופק


תא אופק נפרד מאופיר פינס

ביום חמישי האחרון, חבר הכנסת, אופיר פינס, הודיע כי הוא פורש מהפוליטיקה מכך נגזר שהוא מתפטר מתפקידו כחבר כנסת ומוותר על מקומו במפלגת העבודה. זוהי מכה נוספת, שנחתה על ראשנו, כפעילים צעירים וחדורי מוטיבציה במפלגה מתפוררת. כמי שהתחיל את דרכו הפוליטית בתא אופק, וייצג בעינינו את ערכי תנועת העבודה, אנו מרגישים כי עזיבתו היא זעזוע נוסף ותעודת עניות למפלגה ולהתנהלותה.

קיים קושי רב לפעיל הצעיר במפלגת העבודה. אנו נאבקים על ערכי המפלגה מול הנהגה, שלרוב שומעת אותנו, אך לא מקשיבה לנו. נאבקנו כנגד כניסה לממשלה, שעם ערכיה ודרך פעולתה אנחנו כלל לא מזדהים. אנו נאבקים גם במשבר האידיאולוגי שסוחף את מפלגת העבודה ואת החברה הישראלית כולה ועם זאת מרגישים כמי שעומדים בחזית ומייצגים את ערכי התנועה, למרות שגם אנחנו חשים את האכזבה העמוקה מהמפלגה וביתר שאת. פעמים רבות אנו עומדים מול הביקורת הקשה ביותר ללא יכולת או כלים לענות, בזמן שהנהגת המפלגה לא נראית כמי שמנסה לפתור את המשבר ואף מוסיפה עליו קשיים.

תא אופק נושא בתרמיל הערכי שלו את ערכי תנועת העבודה כפי שהם ומעשיו מוציאים לפועל את הביטוי האמיתי של תפיסת עולם זו. לא יכולנו ולא נוכל לשאת משא זה לבדנו ולשם כך אנו נשענים על בודדים מבין חברי הכנסת של המפלגה. חבר הכנסת אופיר פינס נתן לנו מענה לאותו קושי, התמיד להקשיב, לנהל שיח ערכי, לשתף בקושי ולסייע בהכוונה בתוך אובדן הדרך. היענותו למפגש עם צעירים במפלגה גם היא ששמרה על הגחלת של השיח האובד על ערכי תנועת העבודה.

הציבור הישראלי איבד פרלמנטר במובן המלא והמוצלח של המילה. מחוקק שנאבק רבות למען זכויות עובדים, זכויות אדם והשמירה על איכות הסביבה, גם כשהדבר הביא עליו את כעסם של גורמים במפלגתו וגם כשהדבר נגד את האינטרסים הפוליטיים המידיים שלו. אדם ערכי, שמאמין במעשיו ועושה רק מה שהוא מאמין בו. אדם שלא מתבייש לעמוד על עקרונותיו, להביע את דעתו ולקדם את משנתו, למרות שכל הללו אינם פופולאריים או פופוליסטיים. אדם שפועל למען טובת הציבור, כפי שהוא מבין אותה ולא למען טובתו האישית. מכל עברי המתרס הפוליטי נשמעות בימים האחרונים מחמאות על עשייתו ויושרו כחבר כנסת. מחמאות אלו מחממות את הלב, כפי שהן ממלאות בעצב.

עבורנו, צעירי מפלגת העבודה, הנאבקים למען זהותה האידיאולוגית של המפלגה ולמען החברה הישראלית, מדובר באובדן של חבר ושותף לדרך ולמטרה. אין הרבה פוליטיקאים, אשר עמדו נגד זרם "האחריות הלאומית" המעושה, שסחף את מנהיגי מפלגת העבודה אל הקואליציה ואל שולחן בממשלה בכל מחיר וכל תנאי, ויכלו לו. אין הרבה פוליטיקאים, אשר העיזו לבקר את מנהיגיהם מחד, אך גם יכלו לדבר בפה מלא בשבח תנועת העבודה מאידך. אנו רואים בפרישתו של חברינו אופיר פינס הפסד למפלגת העבודה ולכל עם ישראל.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

24 Responses to “אופיר פינס, חבל שהתפטרת מהכנסת”

  1. הראל לייבוביץ הגיב:

    הצעירים במפלגת העבודה עדיין תמימים אם חושבים שיצליחו להחזיר את הרכבת הזו שירדה מן הפסים.

    אין מנוס מהקמת גוף פוליטי חדש שיבוסס על ערכיה האמיתיים של מפלגת העבודה ללא בעלי ההון ופוקדי הארגזים.

  2. אריה גור הגיב:

    אני לא מצטער על פרישתו של אופיר פינס, גם לא ממש חשתי את פעילותו הפרלמנטרית כפי שמבטאים הצעירים. "מחוקק שנאבק רבות למען זכויות עובדים" – מתי בדיוק והיכן ???

  3. נועם תירוש הגיב:

    כמי שעוסק בימים אלה ממש בהקמת קבוצה צעירה של אידיאליסטים שמאמינים כי באמצעות מפלגת העבודה אפשר עדיין לעשות דברים יפים בציבוריות הישראלית ובאזור הדרום, אין לי אלא להצטרף לדבריהם של חברי מתא "אופק", שמסכמים בדיוק נמרץ את התחושות של כולנו.

    מצד שני, ככל שהבית ימשיך לרעוד, כך הסיכוי שנצליח לשקם את ההריסות ולחזק את היסודות גדול יותר.

    נועם.

  4. ציר העבודה הגיב:

    המאבק האמיתי לתקומתה והשרדותה של כל תנועה סוציאל דמוקרטית ,הוא מול החומה הבצורה
    של קשרי הון, שלטון, תקשורת ורגולציה,
    שמונעת למעשה אסטרטגית ,מכל תנועה ס,ד, להתקיים באופן משמעותי מבינה פוליטית.
    קיום העשוי ועלול לאיים על שלטון
    ההון במדינה.
    עזיבתו הפתאומית והבלתי נתפסת הגיונית ,של ח"כ אופיר פינס, האידיאולוג הצעיר והדינאמי ממנהיגי התנועה , מעורר בי את החשש הכבד,( שאופיר הוא לא שונה מאברום בורג)
    שלאחר שלב היאוש בא כנראה שלב הכניעה, ולאחריו השלב הפרקטי
    שבו ח"כ מחליט לעשות לביתו וזונח את כל דגלי האידיאולוגיה הגדולה
    שבהם נפנף שנים כה רבות.
    כלומר תחושתי החזקה, שבשלב היאוש
    נרכש ונוטרל בתוך מפלגתו ,ח"כ אופיר פינס באפשרויות הרבות,
    הטמונית במינוף קשרי הון שלטון.ושמפלגת העבודה בראשות ברק, פואד ושמחון, במודע ממנפים קשרים אלו, כבסיס
    נכון יותר לדעתם ,לצמיחה אלקטוראלית לעתיד לבוא.ולהשלמת מהלך ההשתלטות ,כמעט באופן סופי על
    הנכסים האלקטוראלים הקיימים של המפלגה.
    הימים הקרובים יגידו.

  5. לין דרור הגיב:

    בתור חברה פעילה בתא אופק, ממקימי המשמרת הצעירה במודיעין ובנאדם ריאלי בכללי, לדעתי האופטימיות והרוח הצעירה, הם מה שיכול להציל את המפלגה הזאת, וחשוב לפרגן. רובינו לא ממהרים להספיד את המפלגה ומאמינים שיש מקום לשקם. מי שבוחר להשמע לרקויאמים של התקשורת, חבל לי, כיוון שרק כיחד כגוף אחד ומאוחד נצליח למשות את הטרקטור מהבוץ.

  6. לקסי הגיב:

    שלום לין,
    מהנסיון החקלאי שלי… לרוב הטרקטור הוא שסוחב את השקוע מהבוץ.

    כשהטרקטור שוקע מביאים טרקטור גדול יותר, או כמה טרקטורים ביחד וצריך גם שרשרות חזקות.

    כל הדימויים האלה נכונים גם למערכת הפוליטית.

    אופטימיות ורוח צעירה הם "רק" הדלק בטרקטור המושך מהבוץ.

  7. לין דרור הגיב:

    לקסי,
    הניסיון החקלאי שלי גובל בקטיף תמרים בנגב..
    אני מסכימה עם מה שאתה אומר, אבל פספסת את הנקודה שלי.
    הכוונה היא שיש לדחוף לאיחוד חברי המפלגה תחת מטריית ערכים אחת שהיא ערכי תנועת העבודה במובנם האקטואליים. מפלגה לא מאוחדת לא תצא מהבוץ.
    מדגישה, כי זו דעתי האישית.

  8. לקסי הגיב:

    שלום לין,

    דברייך בשינויים משלי:

    לדחוף לאיחוד חברים בְמפלגה…

    לחברים רבים וגם לי יש ספק גדול אם המבנים המפלגתיים הקיימים כיום משמאל לליכוד הם רלוונטיים. ראי מה שכתבה תמי זנדברג.

    ועוד משהו… תמרים גודדים לא קוטפים 🙂

  9. לין דרור הגיב:

    כן, שכתבתי את הדימוי לא חשבתי שיתקוף אותי חקלאי… 🙂
    בכל אופן, אני לא מסכימה, ולא חייבים להסכים.
    מבחינתי, מפלגת העבודה רלוונטית. העובדה לכך היא שקיים על כך ויכוח ביננו כרגע. השאלה היא האם אפשר לשקם אותה מבפנים? אני חושבת שכן. אבל על השאלה הזו רק הזמן יתן תשבה נכונה.

  10. אריה גור לציר בעבודה הגיב:

    אופיר פינס אחראי ליאוש ולמצבה של מפלגת העבודה ×›×™ בעת שאפשר ×”×™×” לחולל בה שינוי, להעדיף את עמי אילון על פניו של ברק, אופיר פינס העדיף את ברק. אופיר פינס ידע מי הוא ברק בדיוק כמו שכל אחד אחר ידע – ואם הוא "שגה" בענק בכך שהעדיף את ברק, אז עדיף בעיני שירוץ לעשות לביתו.

  11. לנועם תירוש הגיב:

    נועם, אין פה שאלה של אמונה ושאלה של רעידת יסודות אלא שאלה של מפקד. כמו שאמר המשורר "דברי במספרים, גברת"

    אם מספר האנשים שמסכימים איתך ועם יעל הולך וקטן, אתם בבעיה חמורה, ולא משנה כמה חזקה אמונתכם וכמה מגובשים תהיו.

    התהליכים במפלגת העבודה בשנים האחרונות מבריחים ממנה מתפקדים אידיאולוגים וותיקים (בניגוד למתפקדי ארגזים שעושים זאת למען מטרות סקטוריאליות צרות, בין אם מדובר בטובת הקיבוץ שלהם או בטובת החמולה).

    שני גלים חיוביים של התפקדות "דם חדש" למפלגה – אלו של עמיר פרץ ואלו של עמי אילון – התפוגגו והלכו.

    אני הצבעתי פעמיים בפריימריס לכנסת בקריית יובל בירושלים – ינואר 2006 ודצמבר 2008. ההבדל באנרגיות ובהתפלגות גילאי החברים שבאו להצביע ×”×™×” מדהים.

    וזה עוד לא הכל, תיקח בחשבון שאחרי פברואר 2009 ההדרדרות של תדמית העבודה בעיני חבריה או חברים פוטנציאליים רק הולכת וגוברת.

    עכשיו × × ×™×— באופן תיאורטי שהצעירים עם האידיאלים מהמשמרת הצעירה, אופק והקבוצה שלך מתחברים ביחד להריץ מועמדת תיאורטית מסוימת, מחוקקת מצטיינת, לראשות המפלגה – מה הסיכוי שלכם להצליח? אפס.

    הסיבה היא שלא תוכלו להביא יש מאין עשרות אלפי מתפקדים חדשים. גם אם הם מעריכים נורא את הח"כית הזו (גם אני), הם לא יתפקדו בשבילה למפלגה שנתפסת בעיניהם כמאורת נחשים וכמפרת הבטחות סדרתית.

    גם אם יקרה נס והמועמדת תזכה, זה יהיה ניצחון פירוס.

    זאת משום שבחירתה תהיה בזכות ברית עם כוחות שאין שום קשר ביניהם ובין קבוצת הצעירים עם העיניים הבורקות שאתה משתייך אליהם. הברית הזו תחזיק את המועמדת בביצים ותהפוך אותה למאכזבת כמו עמיר פרץ של 2006, אם לא גרוע מזה.

    השורה התחתונה היא שמלבד חזרה על סיסמאות האמונה בפוטנציאל הפלטפורמה, אין לכם הרבה מה לעשות.

    איתי

  12. ×§.טוכולסקי הגיב:

    תא אופק בעברית רץ לבחירות האחרונות עם תא לביא אנשי הליכוד, ולא רצה להכנס לפלטפורמה אחת עם קמפוס לכולנו (מרצ וחדש). אחרי הבחירות הוא דרש מקמפוס לתמוך בו וסירב להסכם קואליציוני עם קמפוס בטענות שהם אידיאליסטים מדי ונאיבים מדי ולא אנשי מעשה והעדיף לחתום הסכם קואליציוני עם אם תרצו הימנית קיצונית. אני באמת מתפלא שהם עצובים שפינס עזב, בסך הכל הם אנשי תנועת העבודה וערכיה בערך כמו פואד וברק.

  13. ציר העבודה הגיב:

    לאיתי
    גם אם תמצא ההנהגה האולטימטיבית,
    להנהיג את מפלגת העבודה כמובילת המחנה הס ,ד, בישראל .
    וגם עם ינהרו
    אחריהם מיטב המתפקדים והמצביעים
    צעירים ומבוגרים, עירונים ,מושבניקים
    וקיבוצניקים, ערימה ענקית של ציבור מלח הארץ, כרוח גבית אולטימטיבית ערכית ואידיאולוגית להובלת המפלגה והנהגתה לפיסגת ההצלחה האלקטוראלית.
    שם יחכה להם המפוח הגדול, שמופעל
    בעוצמה בדלק של מנופי הון, שלטון, תקשורת,
    וידרדר את מפלגת שיזפוס, חזרה למדרון להמשיך ולהתבשל מתסכול במיץ של עצמם וזאת עובדה, שקשה מאוד
    ואולי אפילו בלתי אפשרי לשנות במצב הפוליטי הקיים.

  14. יעל סיני הגיב:

    לק. טוכולסקי
    תא אופק עשה כמה טעויות שנה שעברה, אבל הטעות לא הייתה השיתוף פעולה עם תא "אם תרצו". אני בעד שבאוניברסיטה התאים כמה שיותר יישתפו פעולה, זה לא הכנסת. בקשר לקמפוס לכולנו היום אנחנו שותפים לשני מאבקים, וגם איתם אני לא מסכימה על הכל. זה שאנחנו לא רואים עם החברה של חד"ש ומרצ הכל באותה עין לא הופך אותנו לפואד, בגלל זה אנחנו איפה שאנחנו ואתה איפה שאתה. האם זה מבטל שיתופי פעולה עתידיים? אני מקווה שלא. אבל מי שמחפש סתם להשמיץ לא צריך סיבות אמיתיות!

  15. ×§. טוכולסקי הגיב:

    תא אופק שולט באגודה והמדיניות בפועל שלו לגבי חברות קבלן בקמפוס, זכויות מיעוטים בקמפוס, איכות סביבה בקמפוס לא שונה מזו של כל התאים מגלעד אביב ועד רוח חדשה ששלטו בקמפוס לפניו. הסכיזופרניה בין הרטוריקה השמאלמרכזניקית והביצוע הימינמרכזניקי מאפיינת את מפלגת העבודה משריה ועד לפעילי תאי הסטודנטים שלה.
    כך גם השת"פ עם ליברמן ואם תרצו

  16. מיכאל לינדנבאום הגיב:

    ליעל סיני,
    סתם מתוך סקרנות ,בעד מה בדיוק אתם כן?.
    דבר נוסף,האם אתם מזדהים ותומכים בחקיקה הס"ד של של"י?

  17. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    טוכולבקי היקר,

    1. תא אופק נקט עמדה ברורה נגד בפריימריז, נגד בהצבעה על השיריון לפואד ונגד הכניסה לקואליציה. שכאמור בכל אחת מההחלטות האלו ברק ופואד היו בעמדה הפוכה.
    2. תא אופק לא חתם על הסכם קואליציוני עם תנועת אם תרצו. תא אופק סיכם עם אם תרצו על תמיכה בו בבחירות בתמורה למספר עניינים שוליים שאינם סותרים את ערכי תנועת העבודה. מעבר לכך, אם תרצו אינם מהווים שום שותף קואליציוני ושום גורם בקבלת ההחלטות באגודת הסטודנטים.
    3. תא אופק פנה ישירות לפני כל מגע כלשהו לקמפוס לכולנו ואף העדיף את תמיכתו על פני תנועת אם תרצו. חבל שקמפוס לכולנו העדיפו להתעקש על תפקידים במקום על מהות והחליטו שלא לתמוך.

  18. תומר פינס - מזכיר תא אופק הגיב:

    תגובה למס' 12:
    תא אופק רץ בשותפות עם תא התעוררות ותא לביא של הליכוד תחת המצע הסויציאל- דמוקרטי של התא אותו קבלו שתי השותפות ורק לאחר מכן נוצר החיבור. אני מקווה שאינך חושד בנו שרצנו בקואליציה שתספח את הגדה. כמו כן לטענתך השנייה לגבי שיתוף תא אם תרצו אומר כי שוב התא הנ"ל קבל את עקרונות היסוד שלנו ותבך בהקמת האגודה בראשות תא אופק והתעוררות מבחוץ ולא כחלק מקואליציה, זאת לאחר שקיבל מספר הבטחות אשר את כולן ניתן לגזור מתוך מצע תא אופק (זכויות מילואימנקים, ציון יום העצמאות, עמוד באתר האגודה שיעסוק בדיונים על הציונות וכו). זהו פופוליזם של ממש לטעון כי החלטנו לשתף פעולה עם הימין ולהשוות אותנו למפלגת האם אשר גם אני שותף למרבית הביקורת על התנהלותה הפוליטית בשנתיים האחרונות.

  19. לאיתי- מנועם תירוש הגיב:

    איתי, אני מתנגד בתוקף לרמיזה שלך, גם אם היא תאורטית, על כך שבסופו של דבר נתאחד כולנו כדי להריץ מועמדת כזו או אחרת. בכניסה שלנו למפלגה הזו אין שום עניין פרסונלי כזה או אחר. אני יכול להעיד על עצמי, ואמרתי זאת גם לאותה מועמדת תיאורתית שהעלית, שאני לא אתמוך בה אם תתמודד, באופן תיאורתי, לראשות המפלגה בעקבות תמיכתה ברון חולדאי.

    בלי שום קשר, כשעלה רעיון מפקד הארגזים הסוציאל דמוקרטי, אני הסכמתי איתך לחלוטין ואף הייתי מהבודדים שהסכים לסייע באופן אקטיבי. תקן אותי אם אני טועה, אבל כרגע אין מפקד ואין נעליים כי חבורת אידיאליסטים לא מצליחים להגיע להסכמות על קוצו של ניסוח.

    נועם.

  20. ×§. טוכולסקי הגיב:

    אני נכנס לאוניברסיטה ועובדי קבלן מנוצלים בודקים לי את התיק, מנקים לי את השירותים , מגישים לי אוכל, מרצים מן החוץ או מרצי קבלן מלמדים אותי, מדעי הרוח גוססים, והאגודה של אופק, יש לה דברים אחרים על הראש. אני לא מבין למה אנשי אופק כל כך נזעקים מהזיהוי שלהם עם מנהיגי מפלגתם, המציאות, חזקה מכל רטוריקה, מכל מאמר ומכל מחווה סימבולית.

  21. לקסי הגיב:

    לנועם,
    טול קורה…

    "אני יכול להעיד על עצמי, ואמרתי זאת גם לאותה מועמדת תיאורתית שהעלית, שאני לא אתמוך בה אם תתמודד, באופן תיאורתי, לראשות המפלגה בעקבות תמיכתה ברון חולדאי. … …חבורת אידיאליסטים לא מצליחים להגיע להסכמות על קוצו של ניסוח."

  22. אבי הגיב:

    הסיפור זה לא רק פינס- גם אם הוא קידם עניינים חשובים במפלגה. וטוב שהוא התפטר. רק זה לא מספיק. הפנטזיה שלי היא שיהיו גלים נוספים של פרישות של ח"כים מהמפלגה. ככה זה אולי יצור את הזעזוע שהמפלגה צריכה. כמו ההתפטרויות של צירי הפרלמנט בבריטניה בגלל שערוריות הכספים שלהם. זה אולי יערער את מנהיגותו של ברק. הפורשים צריכים להאשים את ברק ותו לא. וכל זאת בהנחה שלמפלגה יש תקומה עם הנהגה אחרת, וגם בזה אני בכלל לא בטוח.

    למה? כי המתפקדים זה רק סימפטום. העבודה נופלת כבר שנים באופן עקבי בגלל הנושא המדיני-ביטחוני. צר לי לאכזב אתכם חבריי בע"ש שפועלים בעקביות למען מדינת רווחה. אתם מסרבים לראות את המציאות המרה. היום כבר אף אחד לא יודע, לצערנו (!), מהי מדינת רווחה. ואף אחד לא יצביע רק על הטיקט החברתי או לחלופין הסביבתי. אם כי אי אפשר ואסור (!) לברוח מההתעסקות החשובה בנושאים הללו. החברתי/סביבתי יכול להוסיף מספר לא ידוע של מנדטים, אבל לא יכריע את הבחירות. למה? כי פה זה ישראל!

    העבודה פשוט בממשלה הפכה לסרח עודף של הליכוד. מה שהיא יכולה ללמוד מהליכוד זה סוג של ריאליזם מדיני ביטחוני. לדעתי העבודה כבר שנים חיה לה בלללנד , באידיאליזם המדיני-ביטחוני שלה על השלום. למרות שהסכם אוסלו במהותו היה חשוב הרי שהוא יצר איזושהי התבצרות צרת אופקים אצל המפלגה ובשמאל בכלל (ורצח רבין רק הגביר את זה). פשוט נגמרו הרעיונות והיצירתיות. (קחו למשל את הסיפור של מו"מ על הסדר קבע תוך שנתיים לפי הצעת אובמה והמצרים. מי חי בסרט שמישהו פלשתיני יסכים לפשרות כאלו תוך שנתיים? חבל לתת לימין מראש את הטיעון שעוד פעם הפלשתינים לא הסכימו. זה רק יחליש את המתונים שם ואצלנו, ויחזק את החמאס, ואת הימין אצלנו.)

    המזרחים שעוד הלכו עם שרון לקדימה חזרו בהדרגה לליכוד בכהונת אולמרט. המעט שבאו מהם עם פרץ כבר הספיקו לברוח. ובכלל עם מה נשארנו אחרי ינואר 2006, איתי?? עם 18 מנדטים! 5 מנדטים פחות מאשר בבחירות הקודמות. ועוד ממפלגה שמחשיבה את עצמה למפלגת שלטון. ושוב כדי להיות סרח עודף- הפעם לקדימה.

    והגיע הזמן שהשמאל יקרא לילד בשמו, בלי יותר מידי פוליטיקלי-קורקט- "מזרחים" ו"יהדות"!!! יהדות לא רק, אבל גם, במובן הדתי-מסורתי, לצד הלאומי. תהיו אתיאיסטים (בערך כמוני) כמה שאתם רוצים רק אל תהפכו את זה למלחמת דת או לפלצנות מתנשאת. קחו לדוגמא מה שירון לונדון אמר בויכוח על אם מותר/אסור לנשות הכותל להתפלל שם. "כאתיאסט אני לא מבין מה אכפת לאנשים בכלל מהקיר הזה". או ממה שרזי ברקאי משיב לאבישי בן חיים המסורתי:"מה אתה רוצה? אותי לא תשכנע לעשות פולחן ועליית רגל לקדושים". לאורך זמן זה יסייע בכרסום הליכוד והמוטאציה שנקראת ש"ס. זה יעצור את המגמות ההרסניות בפוליטיקה שנלוו לגרסה הקיצונית של האידיאולוגיה של הרב-תרבותיות.

    http://www.itu.org.il/Index.asp?ArticleID=1094&CategoryID=494&Page=1

    העבודה במתכונתה הנוכחית לא מחזיקה אף לא אחד מהדגלים הללו, הדגל היחיד שלה הוא "לשלטון בחרתנו".

  23. מיכאל לינדנבאום הגיב:

    לאבי,
    "הפנטזיה שלי שיהיו פרישות נוספות של ח"כים מהמפלגה. . אולי זה יערער את מנהיגותו של ברק"
    פנטזיה או לא,בינתיים ייכנסו עינת וילפים למיניהם והשלטון של ברק יהיה טוטלי.זה מה שאתה רוצה?

  24. אבי הגיב:

    "אולי (!)זה יערער את מנהיגותו של ברק"- המילה הזו "אולי" היא נהדרת. היא תמיד מכסה אותי.

    ההתפטרות של פינס, ואולי (!) של אחרים בהמשך, כך אני מקווה, לצד כניסת וילפים אנונימיים למינהם, אולי יבצרו לכאורה את מעמדו של ברק במפלגה, אבל לא את מעמדה של מפלגה שהוא מתיימר לעמוד בראשה. פשוט ×›×™ לא תשאר כבר מפלגת העבודה. הפרישות תהיינה תעודת העניות של ברק והעבודה כאחד. התקווה שלי שגם אלו שכיום נמצאים ב"מחנה ברק" יקחו את הרגליים ויברחו. וכשזה יקרה – בסקר הבא העבודה לא תהיה 6 מנדטים אלא לא תעבור את אחוז החסימה. ואז או שברק לא יתמודד או שאחרים פשוט ינשלו אותו.

    אבל כל זה זה רק תיאוריה וטקטיקה ובהחלט אפשר להתווכח עליה. אני סה"כ רוצה לזעזע את המערכת ולהוריד את ברק כמוך. אבל גם אם יהיו חילופי גברי בראש המפלגה אף אחד לא מבטיח יותר מ-10 מנדטים למפלגה. ולכן כל מה שאמרתי בהמשך זה האסטרטגיה, וזה העיקר.

Leave a Reply