גלעד ארדן: הפרטת קרקעות – פעלתי לשימור האינטרס הסביבתי
בתשובה למכתב הבלוגרים ששלח איתמר כהן, מתאר השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, את פעילותו לשינוי סעיפי חוק הרפורמה בקרקעות ולמניעת הפגיעה בשטחים פתוחים, תוך שיתוף פעולה עם ארגונים סביבתיים ועם גורמי הממשלה
עותק pdf של המכתב.
הערה קטנה של איתמר כהן: בניגוד לרשום במכתב, ההפרטה לא צומצמה ל-400 אלף דונם, אלא רק חולקה ל"שתי פעימות" – 400 אלף דונם עד 2014, ועוד 400 אלף דונם אחר כך.
נערך על ידי גליהתגיות: ארגונים-ירוקים, גלעד ארדן, הגנת-הסביבה, המשרד להגנת הסביבה, הפרטה, הפרטת הקרקעות, חקיקה, מנהל-מקרקעי-ישראל
10 באוגוסט, 2009 בשעה 12:13
רק הזמן יאמר אם המשרד לאיכות הסביבה יתחיל להיות חלק מהמערכת הסביתית התומכת בפיתוח בר קיימא- או שימשיך כפי שהוא היום עלה תאנה לפעולות אנטי סביבתיות שהופכת את המדינה לפח אשפה של פסולת מסוכנת לטובת רווח של אוליגרכיה.
10 באוגוסט, 2009 בשעה 17:03
לא להאמין – השר משתבח בהקמת הקרן. אבל כספי הקרן הנ"ל יבואו בעיקר מתרומות, והחשש לניגוד איטרסים, מובנה בתוכה. השר יהיה תלוי בחתול כדי שיוכל לשמור על השמנת.
למשקיף אין כל משמעות. חשוב ממנו מבקר המדינה.
הצמצום ל-400000 הוא בדיחה צינית. גם ככה תידרש מערכת בירוקראטית מסורבלת כדי לבצע את הריפורמה, וזה יקח זמן רב.
מהרגע שיבוצע החלק הראשון, תהיה דרישה להרחיב,והנימוקים יהיו "מניעת אפלייה", "הורדת לחצי ביקוש" "הגברת התחרות" וכל הסיסמאות הידועות..
ה=400000 מורכבים מקרקע לדיור ולתעסוקה. מתוך זה לדיור, כ-140000 דונם לדיור בקרקע בבנייה רוויה.
אין כמובן קריטריונים בחוק לסדרי עדיפויות – דהיינו, לקראת הבחירות אפשר להגביר קצב שחרור הקרקעות בבנייה רוויה, ואם אפשר, למשל, באיזורים רוויים במצביעי ש"ס.
העברת הבעלות בקרקע רווית בנייה לא תכניס כסף לקופת המדינה, לכן רב הסיכוי שהממשלה תתמקד בקרקעות האחרות, לבנייה ולתעסוקה, שהעברת הבעלות בהן תכניס כסף.
מי יעקוב אחרי כל זה? המשקיף הסביבתי?
בקיצור – תשובת השר היא פאתטית. הוא מתגאה בשינויים קוסמטיים, כאשר הפרצות הפוליטיות המשמעותיות שהחוק פרץ, הן העיקר. אין בחוק שום מנגנונים שיבטיחו העדר שיקולים פוליטיים בהחלטות הממשלה ומועצת הרשות. הכל פתוח.
10 באוגוסט, 2009 בשעה 17:13
בדיון בכנסת על החוק חזר עתניאל שנלר והזהיר "העולם הוא עגול. החוק הזה איננו לשר הנוכחי או לממשלה הנוכחית".
הוא צודק, החוק הפך את הרשות למקרקעי ישראל, לכלי פוליטי.(גם במצב הקיים ניתן היה להשתמש בה לצורך קומבינות פוליטיות. אבל במקום לתקן, לאזן, פשוט הסירו את כל הסייגים). בתור שכזה ישתמשו בכלי ה"משופץ" כדי להבטיח שהממשלה הנוכחית תמשיך גם בסיבוב הבא.